Meksika'da kaçırılan öğrenciler için protesto

/ Kaynak: AA
Meksika'da kaçırılan öğrenciler için protesto

DÜNYA Haberleri  / AA

Meksika'da dört ay önce kaçırılan öğrencilerin hala bulunamamasını protesto eden on binlerce kişi başkent Meksiko sokaklarına döküldü.

Protestocular, adalet ve öğrencilerin geri dönmesini talep eden sloganlar atarak dört ayrı noktadan şehir merkezine yürüdü.
Guerrero eyaletinin Iguala kentinde eylül ayında kaçırılan öğrencilerin ailelerinin önderlik ettiği yürüyüşte, öğrencilerden birinin annesi Macedonia Torres, "Onları bulana kadar direneceğiz, sonuna kadar" dedi.
Carlos Lorenzo Hernandez'in babası Maximino Hernandez ise "Öldüklerine inanmıyorum. Öldülerse bile bundan hükümet sorumludur" diye konuştu.
Meksika Başsavcılığı, "Guerrero Unidos" adlı uyuşturucu çetesinin tutuklanan üç üyesinin çeteye teslim edilen öğrencilerin öldürüldüğünü, cesetlerinin yakıldığını ve Iguala'nın yaklaşık 24 kilometre güneybatısındaki Cocula kentinde bir çöp toplama alanına atıldığını itiraf ettiklerini açıklamıştı.
Yetkililerin açıklamalarına inanmayan öğrencilerin aileleri, öğrencilerin aranmasına devam edilmesini istiyor. Kaçırma olayında ordunun rolüne dikkat çeken aileler, askerlerin ve federal polislerin de sorgulanacağı geniş kapsamlı bir sorgulama talep ediyor.
Ülkenin güneyindeki Guerrero eyaletinde 26 Eylül'de öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrencilerle polis arasında çatışma çıkmıştı. Son kez kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zorla araçlara bindirilirken görülen öğrencilerin bulunması için düzenlenen operasyonlarda bölgede 11 toplu mezar bulunmuş ve mezarlardan 38 kişinin cesedi çıkarılmıştı.
Avusturya'daki Innsbruck Üniversitesi'ndeki adli tıp uzmanlarının cesetler üzerinde yaptığı DNA testi sonuçlarının nisanda çıkması bekleniyor. Şu ana kadar sadece Cocula kenti yakınlarındaki bir nehirde bulunan kemiğin Alexander Mora isimli öğrenciye ait olduğu tespit edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...