HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dolarda şok yükseliş! Dolar kaç lira oldu?

Kaynak:
Dolarda şok yükseliş! Dolar kaç lira oldu?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / 

Paranın patronunun açıklamalarının ardından dolar tırmanışa geçti. 2,34'ün ardına gerileyen dolar 2.3735'i gördü.

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın açıklamaları sonrası 2,34'ün altına kadar gerileyen dolar, ocak enflasyonu sonrası adım atılabileceği endişesiyle tekrar tırmanışa geçti. Merkez bankası Başkanı Erdem Başçı, "Her ifadede, her söylenende bir hakikat payı vardır. Burada bizim almamız gereken bir şey var mı? Bunların hepsini dikkatli bir şekilde dinleriz ama otururuz arkadaşlarımızla birlikte teknik birimlerimizin değerlendirmeleri çerçevesinde enflasyonu düşürücü politika nedir, bunu ele alırız. Orada (Cumhurbaşkanlığı) her zaman brifing vermeye hazırız, herhangi bir çekincemiz yok" dedi. Başçı'nın enflasyondeki gelişmelere göre 4 Şubat'ta erken toplantı yaparak faizi indirebileceklerini söylemesi üzerine dolar 2.5 kuruştan fazla artışla 2.36 lirayı aştı. Dolar 2.3735'i gördü.

Dolar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın enflasyon raporu açıklaması sırasında dalgalandı. Erdem Başçı'nın enflasyon raporunu açıklaması sonrasında dolar 2,34'ün altına geriledi. Açıklamalar öncesinde 2,35'in üzerinde olan kur, saat 11.05'te 2,3395'e kadar geriledi. Daha sonra ise Başçı'nın Ocak enflasyonu ardından dahi adım atılabileceğine yönelik açıklaması ile kur tekrar yönünü yukarı çevirdi ve 2,35'in üzerine çıktı. Yılın ilk enflasyon raporunu açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başçı, "Ocak enflasyonu 1 puandan fazla düşerse ve çekirdek iyi giderse 24 Şubat'ta yapacağımızı 4 Şubat'ta dahi bu parametreleri değerlendirebiliriz. Çünkü 24 Şubat'a kadar çok vakit var. Böyle bir esnekliğimiz de var biliyorsunuz, ama bunu istikrarı bozmadan yapabiliriz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...