HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

Kaynak: AA
İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusu, hava kuvvetlerinin gece yarısından sonra, Suriye'deki askeri hedefleri vurduğunu teyit etti

İsrail ordusu, hava kuvvetlerinin gece yarısından sonra, Suriye'deki askeri hedefleri vurduğunu doğruladı.
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'ye yönelik hava saldırısı doğrulanırken, "(Suriye'den) füze fırlatılması İsrail egemenliğine açık bir saldırıdır. İsrail ordusu, topraklarına yönelik yapılan saldırılardan Suriye rejimini sorumlu tutmaktadır ve İsrail, halkını korumak için uygun gördüğü biçimde hareket etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, ayrıca, hedeflerin tam isabetle vurulduğu kaydedildi.
Öte yandan, medyada, İsrail'in düzenlediği hava saldırısı öncesinde, kuzeydeki Golan Tepeleri'nde siren sesleri duyulduğu yönünde haberlere yer verilirken, İsrail ordusu, topraklarına herhangi bir füzenin düşmediği ancak sirenlerin neden yanlışlıkla çaldığının araştırıldığını bildirdi.
Dün, öğle saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından 4 füze fırlatıldığı, bunlardan ikisinin İsrail tarafına düştüğü iddia edilmişti. İsrail ordusunun da buna top atışı ile cevap verdiği belirtilmişti.
-Kuneytra'daki '90'ıncı Birlik' vuruldu
Bölgedeki yerel aktivistler, bazı roketlerin Golan Tepesinde İsrail tarafına düşmesinin ardından bir İsrail savaş uçağının Suriye'nin Golan Tepesindeki Kuneytra kenti yakınlarında bulunan 90'ıncı Birlik ile birlikte üç noktaya saldırdığını kaydetmişti.
İsrail savaş uçaklarının 90'ıncı Birlik yakınlarında yer alan topçu birliğine saldırdığını ifade eden aktivistler, "Golan'da İsrail tarafına düşen roketlerin ardından yoğun siren sesleri yükseldi, ardından bir İsrail uçağı Esed güçlerinin bulunduğu üç noktayı bombaladı" demişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...