Erdoğan Somali'ye sözünü tuttu!

/ Kaynak: İHA
Erdoğan Somali'ye sözünü tuttu!

Politika Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı, Ebola virüsü salgınıyla mücadele amacıyla Gine, Sierra Leone ve Liberya'ya tıbbi malzeme desteği sağlanacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Batı Afrika'da 2014 Nisan ayında ortaya çıkan ve sosyoekonomik boyutlarının da etkisiyle küresel düzeyde bir insani kriz haline gelen Ebola virüsü salgınıyla mücadele amacıyla salgından doğrudan etkilenen Batı Afrika'daki dost ülkeler Gine, Sierra Leone ve Liberya tarafından uluslararası toplumun da katkılarıyla yürütülen özverili çalışmalara destek amacıyla Türkiye tarafından tıbbi malzeme desteği sağlanacağı kaydedildi. Açıklamada, "Salgınla mücadele çalışmalarında ihtiyaç duyulan tıbbi malzemenin güncel listeleri üzerinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan titiz çalışma sonucunda bahse konu üç ülke için toplam 2,5 milyon TL değerindeki tıbbi malzemenin ilk sevkiyatı 28 Ocak 2015 tarihinde Gine'nin başkenti Konakri'ye ulaşacak şekilde gerçekleştirilecek, bilahare 30 Ocak 2015 tarihinde de Sierra Leone ve Liberya'ya sevkiyatlar yapılacaktır. Ülkemiz, salgınla mücadele çalışmalarına yönelik olarak Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından ikili düzeyde başlatılan ve söz konusu sevkiyatlarla devam eden desteğini başta Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Afrika Birliği olmak üzere çok taraflı platformlarda ve ikili düzeyde sürdürecektir" denildi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...