Gayrimenkul hisseleri yükselişe geçti

/ Kaynak: AA
Gayrimenkul hisseleri yükselişe geçti

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklığı payları Başbakan Davutoğlu'nun, ev alacaklara teşvik verileceği müjdesi ile güne yükselişle başladı.

Borsada gayrimenkul hisseleri Başbakan Davutoğlu'nun müjdesiyle yükselişte

İSTANBUL (AA) -

Borsa İstanbul tarafından hesaplanan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sektör endeksi dün akşam Başbakan Davutoğlu'nun ev alacaklara destek olunacağı yönündeki açıklamalar ile güne yaklaşık yüzde 1,5 yükselişle başladı.

Davutoğlu, dün yaptığı açıklamada konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devletin yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacağını söylemişti.

Bugün güne yükselişle başlayan gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörü içinde yatırımcısına en fazla kazandıranlar sırasıyla yüzde 4 ile Sinpaş GYO, yüzde 3,50 ile Nurol GYO, yüzde 3,4 ile İş GYO, yüzde 3,2 ile Reysaş GYO ve yüzde 2,9 ile Martı GYO oldu.

Analistler, kamunun konut alımlarını desteklemesinin gayrimenkul şirketleri ile bankacılık sektörünün büyümesini destekleyeceğini ifade ediyor. Düzenlemenin ne şekilde uygulanacağı ve detayların belirleyici olacağını ifade eden analistler, uygulamanın yürürlüğe girmesiyle konut talebinin ve buna bağlı olarak konut kredilerinin olumlu etkileneceğini kaydediyor.

Konut kredileri ve mevduatların pozitif etkileneceği beklentisi ile bankacılık sektörü de açılışın ardından şu dakikalarda yaklaşık yüzde 0,50 artış kaydetti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...