Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üniversiteler için devrim gibi karar

Üniversiteler için devrim gibi karar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan'ın bugün açıkladığı 10. kalkınma programı ile üniversitelerde 3 sömestr uygulaması yaygınlaştırılacak.

10. Ekonomik Kalkınma planını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, paket kapsamında üniversitelerde yapılacak çok önemli bir değişikliği de açıkladı.Davutoğlu üniversitelerde 3 sömestr uygulamasını yaygınlaştıracaklarını söyledi. İşte o konuşmadan satır başları...

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

"Eğitim alanında tüm becerilerin geliştirmesini amaçlıyoruz. İş gücü piyasası ile doğru orantılı bir bağ kuracağız. Uygulamaları eğitimleri geliştireceğiz ve işgücü piyasası ile eğitimi arasında ilişki kuracağız. Odalar ve Borsalara daha fazla sorumluluk vereceğiz. Mesleki eğitimleri işgücü piyasalarının ihtiyaçlarına göre şekillendireceğiz. Mesleki liseleri yeni bir reform ile iş gücüne katkı sonunda geliştireceğiz. Fabrikaların mesleki okul yapmalarını teşvik edeceğiz.
"ÜNİVERSİTELERE 3 SÖMESTR"
Üniversitelerde 3 sömestr uygulamasını yaygınlaştıracağız. Bireysel yetenekleri ortaya çıkaracak rehberlik servislerini geliştireceğiz. Üniveristelerde İŞKUR faaliyetlerini yaygınlaştıracağız. Sanat ve spor faaliyetlerinde en az bir branşı eğitimin parçası haline getireceğiz."




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...