Demirciydi ressam oldu

/ Kaynak: İHA
Demirciydi ressam oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Adıyaman'da inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan Sefer İpek, hobi olarak başladığı resim yapma işini meslek edindi.

İnşaatlarda demirci ustalığı ve birçok büyük firmada demirci formenliği yapan Sefer İpek, 3 yıl önce sağ bileğindeki sinir sıkışması nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonrasında inşaatta çalışmakta zorlanan Sefer İpek, zaman geçirmek için resim yapmaya karar verdi. Nalburcudan bez parçası ve inşaat boyası alan Sefer İpek, ilk resimlerini inşaatlarda kullanılan yağlı boyalarla yaptı. İpek, zaman geçirmek için başladığı resim çizme hevesini ressamlığa kadar ilerletti. Evinin bodrum katını resim atölyesine çeviren Sefer İpek, şimdilerde birbirinden güzel onlarca eser ortaya çıkarıyor. Okul yıllarında resim çizmeyi bilmediğini söyleyen Sefer İpek, üniversitede okuyan 4 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için yaptığı resimleri satıyor.
Demirciydi ressam oldu

Bundan sonra geçimini resim yaparak sağlamak istediğini belirten Sefer İpek, "Üç yıl önce sağ bileğimdeki sinir sıkışması sonrası geçirdiği ameliyat sonrası bir süre evde bocaladım. Ne yapabileceğimi düşündüm. Asgari ücrete iş bulamadım. Nasıl resim yapılacağını bilmezken, resim yapmaya karar verdim. Gittim nalburdan ana renklerde boya, bez ve çıta aldım. Ara renklerin nasıl yapılacağını dahi bilmiyordum. Bu şekilde resim yapmaya başladım. Ara renkleri bulmak için hangi renkleri karıştıracağımı çocuklarıma soruyordum. Ben ressamların yağlı boya resimleri inşaatlarda kullanılan yağlı boyalardan yaptığını sanıyordum. İlk üç resmimi inşaatta kullanılan yağlı boyalarla yaptım. Daha sonra diğer boyalardan kullanmaya başladım. Şimdi evimin altında atölyemde resim yapıyorum. 30'un üzerinde resim çizdim. Çocukların eğitimi için bu resimleri satmaya başlıyorum. İnşaatlarda ağır işlerde çalışamayacağım için artık resimlerimden para kazanmak istiyorum. Okulda iken diğer derslerim iyiydi ancak resimden pek anlamazdım" dedi.
Demirciydi ressam oldu

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...