Uyanık terzi son anda fark etti

/ Kaynak: İHA
Uyanık terzi son anda fark etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kendisini polis olarak tanıtan kişilerin kandırıp kaldırıma 10 bin lira bıraktırdığı yaşlı adamı dolandırılmaktan, bir terzinin uyanıklığı kurtardı

Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde meydana gelen olayda, emekli İsmet Şükrüoğlu'nu (76) telefonla arayan dolandırıcı kendilerini polis olarak tanıtıp, "Terör örgütü nüfus bilgilerinize ulaşmış. Paranızın bulunduğu bankaya operasyon yapılacak ve el konulacak. Acil paranızı çekin bize teslim edin. Operasyon bittiğinde paranızı size geri vereceğiz" dedi.


Telefon dolandırıcısı Şükrüoğlu'na kendisinin polis olduğunu inandırmak için de bütün akrabalarının ismini söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan yaşlı adam bankaya giderek 10 bin lira para çekti ve dolandırıcının telefondaki talimatlarını yerine getirmeye başladı. Telefonu da başkasıyla irtibata geçmesini engellemek için kapattırmayan dolandırıcı, parayı hemen bankanın arkasındaki sokakta otomobillerin park ettiği kaldırıma bırakmasını söyledi.


Yaşlı adam, 10 bin lira parayı poşete bile koymadan kaldırıma bıraktı. Bu arada yolun karşısında iş yeri bulunan terzi Mustafa Özdaş, yaşlı adamın kaldırıma para bıraktığını görünce yanına gitti. Özdaş, "Amca sen ne yapıyorsun paranı niye buraya bıraktın" diye sordu. Yaşlı adam, "Telefonda polis var o istiyor" dedi. Bunun üzerine terzi "Amca dolandırılıyorsun polis senden para istemez" dedi. Ancak yaşlı adam terziye inanmayarak "Olur mu benim bütün akrabalarımı, beni çok iyi tanıyor, o polis" diye cevap verdi.
Uyanık terzi son anda fark etti

Bunun üzerine terzi, yaşlı adamın elindeki telefonu alıp "Alo ben polisim sen ne istiyorsun" deyince şahıs telefonu kapattı. Ancak şahıs kısa süre sonra yeniden aradı. Yaşlı adamın telefonunu açan terzi, "Arkadaşım aramayın polisi çağırdık yaşlı adamı dolandıramayacaksınız" dedi. Bunun üzerine telefon kapandı ve bir daha kimse aramadı. Terzi, yaşlı adama, kaldırama bıraktığı parasını alıp geri verdikten sonra olayı polise bildirdi. Olay yerine polis gelince yaşlı adam kendisini telefonla arayan kişilerin polis olduğunu söylediğini ve para istediğini belirterek, "Ben de inanıp getirdim parayı kaldırıma bıraktım gidiyordum. Terzi arkadaş geldi beni dolandırılmaktan kurtardı. Beni arayan benim bütün akrabalarımı tanıyordu. Beni çok iyi tanıyordu o yüzden kandım" diye konuştu. Terzi Mustafa Özdaş ise iş yerinde çalışırken bir yaşlı adamın kaldırıma para bıraktığını görünce dolandırıldığını anlayıp hemen yanına giderek olaya müdahale ettiğini, telefonu alıp kendisinin polis olduğunu söylediğini, daha sonra da parayı alıp yaşlı adama verdiğini anlattı. Polis, yaşlı adamı bankaya götürüp çektiği parayı hesabına yatırmasını sağladı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...