BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çiftçinin üretim alışkanlığı değişiyor

Çiftçinin üretim alışkanlığı değişiyor

Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezi olan Konya’da çiftçiler üretim alışkanlıklarını değiştiriyorlar. Çiftçiler artık tarlalarına yıllardır ektikleri buğday ve arpanın yerine mısır, ayçiçeği ve fasulyeyi ekiyorlar.



KONYA - Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezi olan Konya’da çiftçiler üretim alışkanlıklarını değiştiriyorlar. Çiftçiler artık tarlalarına yıllardır ektikleri buğday ve arpanın yerine mısır, ayçiçeği ve fasulyeyi ekiyorlar. Üreticilerin daha bilinçli şekilde hareket etmeye başladığını ifade eden Karapınar Tarım İlçe Müdür Vekili Mustafa Tıkır, Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri’nin yaptığı eğitim çalışmalarının bu duruma büyük katkı sağladığını söyledi. Çiftçilerin tarımla ilgili düzenlenen her türlü eğitim çalışmalarını titizlikle izlediğini belirten Tıkır, “Bunun sonucunda ilçedeki tarımsal üretim de yavaş yavaş değişmeye başladı. Çiftçilerimiz bundan birkaç yıl öncesine kadar mısır ekimine hiç sıcak bakmıyordu. Yavaş yavaş mısıra olan ilgi de arttı. Çünkü çiftçiler artık hububattan kazanamadıkları parayı mısır veya başka ürünlerden kazanacaklarını anladı. Karapınar’da mısır, yonca, fiğ gibi bitkilerin ekim alanı 20 bin dekara ulaştı. Şeker pancarı, patates, ayçiçeği ve soya gibi endüstriyel bitkiler ise 43 bin dekar alanda ekilmeye başlandı. İlçe tarım arazilerinin 36 bin dekarında ise nohut, fasulye, mercimek gibi baklagil grubu yetiştiriliyor” dedi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104001
    % -1.26
  • 3.5061
    % 0.96
  • 4.1839
    % 0.36
  • 4.7509
    % 0.47
  • 145.618
    % -0.67
 
 
 
 
 
KAPAT