Bakan Elvan MİT iddialarına cevap, 'Ben de şaşırdım'

/ Kaynak: İHA
Bakan Elvan MİT iddialarına cevap, 'Ben de şaşırdım'

Politika Haberleri  / İHA

Bakan Lütfi Elvan, gazetelerde yer alan memur alımlarında MİT raporlarının da dikkate alındığı haberlerine ilişkin konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanlığı'nda düzenlenen KEK toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Elvan, MİT raporu ile memur alındığı iddialarına ilişkin haberlerle ilgili olarak, "Sabah gazetede ben de görünce ben de açıkça şaşırdım, güldüm. Çünkü bana dün devlet memurlarına yönelik herhangi bir soru yöneltilmedi. Bana yöneltilen soru sadece TİB yönetici ve çalışanlarına yönelikti. Bunu görünce şaşırdım açıkçası. Ben 20 yıldır bürokraside çalışmış, bürokrasiyi bilen bir insanım. TİB yöneticilerine yönelik söylenmiş bir sözü devlet memurlarına atfetmek üzücü bir hadise. Hiçbir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarına eleman alımında MİT raporu ya da soruşturması talep edilmiyor, böyle bir şey söz konusu değil. Sadece normal güvenlik soruşturması yapılıyor" diye konuştu.
Elvan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ama hatırlarsanız 4045 sayılı bir kanun var. Bu kanun çerçevesinde 1994 yılında çıkartıldı. Bu kanun çerçevesine de Başbakanlık tarafından çıkartılan bir yönetmelik var. Özellikle gizlilik içeren birimlerde ve 3'lü kararname ile yapılacak atamalarda doğal olarak kanun ve yönetmeliğin öngördüğü gibi MİT soruşturması ve raporu isteniyor. MİT ve ilgili emniyetin raporları geldikten sonra o atama işlemi gerçekleşiyor. Burada bir genel müdür ve müsteşar ataması da doğal olarak öyle yapılıyor. Bu AK Parti döneminde yapılan bir sistem değil, geçmişten beri uygulanan bir sistem. Dolayısıyla bunu devlet memurları alımı ile ilişkilendirmek son derece yanlış. Orada çok sayıda arkadaş vardı. Belki arkadaşımız bunu yazan soruyu tam anlamamış olabilir. Ama bana sorulan soru tamamıyla TİB'e yöneliktir."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...