Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da PKK'ya büyük şok!

/ Kaynak: AA
Fransa'da PKK'ya büyük şok!

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris İstinaf Mahkemesi, terör örgütü PKK adına haraç toplayan 10 Türk vatandaşını 12 ay ile 4 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Paris İstinaf Mahkemesi, terör örgütü PKK'ya mali destek sağlamak suçundan yargılan 10 Türk vatandaşını 12 ay ile 4 yıl arasında değişen tecilli hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme, Marsilya'daki ''Kürt Halkevinin'' ise PKK'ya mali destek suçundan kapatılmasını ve 50 bin avro para cezası ödemesini kararlaştırdı.

Paris Ceza Mahkemesi, aynı davayla ilgili olarak 3 Aralık 2013 tarihinde aldığı kararda aynı sanıkların, altı ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmalarına karar vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine davaya bakan istinaf mahkemesi, sanıklar için istenen ceza sürelerinin tecil edilmesine ve arttırılmasına karar verdi.

Tecilli hapis cezasına çarptırılanlar, ülkenin güneyinde yaşayan Kürtlerden ''devrim vergisi'' adı altında terör örgütü PKK adına zorla haraç toplamaktan suçlu bulunmuştu.

Savcılığa iki kişi tarafından yapılan suç duyurusu ile başlatılan soruşturmada yargılananlar, para yardımlarının zorla toplanmadığını, gönüllü olarak insanların bu paraları verdiğini iddia etmişti.

Şikayet başvurusunda bulananlar ise haraç vermeyi reddettikleri için tehdit ve şiddet gördüklerini bildirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...