HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gazeteci Baransu serbest bırakıldı

Kaynak: AA
Gazeteci Baransu serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkındaki 2 ayrı yakalama kararı kapsamında gözaltına alınan gazeteci Baransu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah gözaltına alınan Mehmet Baransu, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Buradan Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Baransu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Baransu'nun, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala'ya yönelik "hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığı davada, hakkında yakalama kararı bulunduğu ve bu kapsamda gözaltına alındığı öğrenildi.

Mehmet Baransu hakkında, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, twitter üzerinden "hakaret" ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında da yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baransu'nun bu soruşturma kapsamında da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdiğini bildirdi.

Baransu'nun Ankara Adalet Sarayı 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Yıldırım'a yönelik "hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığını aktaran Bayram, "Baransu, bu davada da ifade vermedi. Binali Yıldırım'ın avukatlarına bu soruşturmadan dolayı dava açacağını söylemiş. Önce Ankara'da görülen davaya gelerek ifadesini versin" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...