MEB'ten servis şoförlerine eğitim

/ Kaynak: İHA
MEB'ten servis şoförlerine eğitim

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine taşımalı eğitimdeki bütün servis şoförlerinin yeniden eğitime alınmalarıyla ilgili genelge gönderdiklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine taşımalı eğitimdeki bütün servis şoförlerinin yeniden eğitime alınmalarıyla ilgili genelge gönderdiklerini belirterek, çocukların servis şoförlerine emanet olduğunu ve eğitimde verilen bilgilere uygun davranmalarının çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti. nbsp;


Bakan Avcı, Beylikova Halk Eğitim Merkezi'nde bir Astsubay tarafından taşımalı sistemdeki servis sürücüleri için verilen eğitime katıldı. 19 Ocak'ta gönderilen genelge sonrası Beylikova ilçesinde servis şoförlerine eğitim veren ilgili Astsubay ise, Avcı'ya 5 günlük eğitim kapsamında anlatacağı konular hakkında bilgi verdi.Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, öğrencilerin servis araçlarına inmesi ve binmesi sırasında üzücü vakalarla karşılaşıldığını hatırlatarak, "Biliyorsunuz, siz de gazetelerden takip ediyorsunuz. Onun için özellikle servis şoförlerimizin eğitimi ve eğitimde verilen bilgilere uygun davranmaları çok büyük önem taşıyor. Çünkü onlar can taşıyorlar, bu çocuklar onlara emanet. Onun için özellikle indirme ve bindirmelerle ilgili kısımda "çocuğu aile veya sorumlu kişiye teslim etmeden hareket etmemek" gibi kuralların bir kere hatırlatılması, eğitimlerinin yapılması gerekiyor" dedi.
Bakan Avcı, servis şoförlerinin trafikte daha sık denetlenmesi gerektiğini de vurguladı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...