Avrupa uçanı fişliyor

Avrupa uçanı fişliyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa'ya giden ve Avrupa'dan kalkan bütün uçuşlarda, her yolcunun kişisel verileri toplanacak. Bu veriler beş yıl boyunca saklanacak

İngiliz Guardian gazetesi, Avrupa'ya gelen ve giden herkesin fişleneceğini yazdı. Avrupa Komisyonu'nun terörle mücadele için yeni bir plan hazırladığını yazan gazetenin haberine göre, bütün uçuşlarda her yolcunun kişisel verileri toplanacak ve bu veriler beş yıla kadar saklanabilecek. Her yolcudan 42 ayrı konuda bilgi toplanacak. Bu bilgilere banka kartı detayları, ev adresleri ve hatta 'helal et tercih edip etmedikleri' gibi soruların cevapları da dahil edilecek. Toplanan bilgiler dijital bir veri tabanında korunacak ve buraya polis ve güvenlik görevlilerinin erişimi sağlanacak. Muhalifler ise, Avrupa Adalet Divanı'nın "detaylı koruma kuralları sağlanmadan kişisel bilgilerin geniş kapsamlı olarak toplanamayacağı" yönündeki kararını hatırlatıyor ve bu durumun kişisel gizliliği ihlal edeceğini savunuyor.
PARİS'TE KARAR VERDİLER
Haberde, İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May de dahil, Avrupalı içişleri bakanlarının bu planı hayata geçirmek konusunda ısrarlı olduğu ifade ediliyor. İçişleri bakanlarının, Paris'teki Charlie Hebdo yürüyüşüne katıldıkları gün yabancı savaşçıların Avrupa'ya geri dönmesine yönelik bu terörle mücadele planına öncelik verdiği belirtiliyor. Bakanların da bu konuda Avrupa Parlamentosu'nun karşı duruşunu kırmaya karar verdiği kaydediliyor. Haberde, AB'nin şimdiden ABD, Kanada ve Avustralya ile yolcu isim kayıtlarını, bu ülkeler ile AB arasındaki uçuşlarda paylaşma konusunda anlaştığı belirtiliyor. Böylece uçması yasak olan kişilerin uçağa alınmayacağı kaydediliyor. Ancak Türkiye de dahil, diğer ülkelerle AB arasında böyle bir anlaşma bulunmuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...