BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Afyon sucuğuna AB standardı

Afyon sucuğuna AB standardı

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğiyle birlikte yasaklanacağı belirtilen kına, kokereç, sucuk ve sakatat gibi ürünlere standart getiriliyor.



ANKARA - Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğiyle birlikte yasaklanacağı belirtilen kına, kokereç, sucuk ve sakatat gibi ürünlere standart getiriliyor. İlk standart, Türkiye'nin müzakere tarihinin belirleneceği 17 Aralık öncesinde Afyon sucuğuna geldi. Diğer ürünler konusunda Tarım Bakanlığı ile TSE'nin çalışmaları sürüyor. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türk Patent Enstitüsü'nün belirlediği standarta göre, "dana, sığır ve manda etleri ve yağlarının çeşitli baharat, tuz, stabilizatör, antioksidan ve antimikrobiyal maddelerle karıştırılarak ısı işlemi görerek suni ya da tabii bağırsak içine depolanmak suretiyle kullanıma arz edilmesi"ne sucuk denilecek. Afyon sucuğunda yüzde 70 dana karkas eti, yüzde 15 sığır karkas eti, yüzde 15 manda eti bulunacak. Sucuktaki iç yağ oranı yüzde 22'yi geçmeyecek. Sucukta baharat ve katkı maddeleri oranı ise yüzde 7.4 oranında bulunacak. > Mutlu Çölgeçen
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 107202
    % 0.35
  • 3.5161
    % -0.05
  • 4.128
    % -0.07
  • 4.518
    % -0.41
  • 145.919
    % -0.07
 
 
 
 
 
KAPAT