Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte İstanbul barajlarında son durum

/ Kaynak: İHA
İşte İstanbul barajlarında son durum

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 85'i aştı.

Yaz aylarında ineklerin otladığı Alibeyköy'deki Moğlova kemeri de su altında kaldı. nbsp;İstanbul'da yaz aylarında etkili olan kuraklık, barajlardaki doluluk oranını da dip seviyelere düşürmüştü. Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi yaz aylarında yüzde 20'nin altına düşmüştü. Yaz aylarında yaşanan kuraklık İstanbul'un en önemli su kaynaklarından biri olan Alibeyköy Barajı'nı da etkilemişti. Ancak kış aylarının gelmesiyle başlayan mevsim yağmurları, hem vatandaşların, hem de yetkililerin yüzünü güldürdü. Son günlerde artan yağışlarla birlikte İstanbul barajlarının doluluk oranı da yüzde 86,24'e çıktı ve son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yaz aylarında doluluk oranı yüzde 20'nin altına düşen Alibeyköy Barajı da yağışlarla birlikte 98,79'a yükseldi. Barajın içerisinde yaz aylarında ineklerin otladığı Mağlova kemeri de tekrar su altında kaldı. Su seviyesinin son 4 yılın en yüksek seviyesine geldiğini gören balıkçılar ise botla göle açılarak ağ attılar.
nbsp;
İSTANBULUN 7 BARAJI YÜZDE 90 SEVİYESİNİ AŞTI
İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Istırancalar ve Kazandere barajları yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştı. Ömerli, Pabuçdere, Alibey, Terkos ve nbsp;Elmalı barajlarında ise oran yüzde 90'ın üzerine çıkarken, Darlık barajında doluluk yüzde 80'in üzerinde ölçüldü.

"YAZIN KARŞIYA YÜRÜYEREK GEÇİYORDUK"
nbsp;Sultangazi'de ikamet eden ve devamlı bölgede pikniğe gelen Hasan Kurt, ''Ailemle sık sık buraya piknik yapmaya geliriz. Yazın ben gölün karşısına yürüyerek geçebiliyordum. Burada araba kullanmayı öğreniyorlardı ama şimdi bu imkansız. Çok büyük bir oranda dolduğu gözle görülüyor'' dedi.
Gölün bu kadar dolu olduğunu daha önce görmediğini belirten Ensar Çelik de, ''Yazın su seviyesi çok düşüktü şuanda gözle görülebilecek bir şekilde arttığını görüyoruz. nbsp;Yaz aylarında kuraklıktan pislikten geçilmiyordu burası balık bile yaşayamıyordu şimdi çok balık tutan oluyor burada. Bu yağışlarla İstanbul'un su sıkıntısı çekmeyeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.


Bugün itibariyle barajların ayrı ayrı doluluk oranları ise şöyle:
nbsp;
nbsp;Ömerli: 96,46
nbsp; Pabuçdere: 96,39
nbsp; Sazlıdere: 50,77
nbsp; B.Çekmece: 66,68
nbsp; Alibey: 99,56
nbsp; Terkos: 98,83
nbsp; Kazandere: 100.00
nbsp; Elmalı: 93,46
nbsp; Darlık: 85,07
nbsp; Istrancalar: 100.00
nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...