Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu çay başka çay

/ Kaynak: İHA
Bu çay başka çay

Ekonomi Haberleri  / İHA

Kilosu 120 liradan satılan 'beyaz çay'a ilgi her geçen gün artıyor.

Afyonkarahisar'da kilogram fiyatı 120 TL'den alıcı bulan beyaz çay satışlarında artış olurken, esnaf, bunda en büyük payın ürünün yazılı ve görsel medyada yer alan haberler olduğunu belirtiyor. Afyonkarahisar'daki aktar esnafı, son 5 aydır beyaz çay satışlarından memnun olduklarını dile getirdiler. Daha önce raflarda yeri dahi olmayan beyaz çayın son dönemde medya yoluyla gündeme gelmesi aktar esnafının yüzünü güldürüyor. Kentte 10 yıldır aktar esnaflığı yapan Burak Yılmazarslan beyaz çayın insan vücudundaki yararlarına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Beyaz çayın satışı bu günlerde artsa da üretimi bir hayli zor yapılıyor. Çay filizinin en uç noktasındaki tomurcuklar toplandıktan sonra siyah çaya göre daha fazla buharda kurutularak elde ediliyor. Tomurcuk hasadı kuru havalarda ve tek tek el ile toplandığı için uzun bir zaman ve sabır gerektiriyor. Beyaz çay dediğimiz ürün son 5-6 aydır yazılı ve görsel medya yoluyla gündeme gelen, bundan öncesinde ürün portföyümüzde çok fazla bulunmayan ve tercih edilmeyen bir üründü.

Nedir beyaz çay?
Bildiğimiz siyah çaydan fazla bir farkı yok aslında. Siyah çayın tomurcuklarının toplanıp kurutulduktan sonra elde edilen bir ürün. Çayın yararları nelerdir dersek, beyaz çay daha çok vücuttaki toksinlerin arındırılmasına yardımcıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, böbreklerin çalışmasını sağlar, karaciğeri düzenleyici özelliği vardır, tokluk hissi verir. Normal içtiğimiz siyah çaydan farklı olarak kafein oranı az olduğu için sağlıklı bir çaydır tavsiye ederiz. Bağışıklık yapmaz ve dilediğiniz sıklıkta istediğiniz miktarlarda tüketeceğiniz bir üründür. Beyaz çay neden pahalı? Medya yoluyla gündeme geldiği için fiyatı biraz yüksek. Aslında öyle çok yüksek fiyatlardan satılması gereken bir ürün değil. Maliyeti de çok düşük bir ürün. Ama gerek görsel medya ve gerek yazılı medya da olan bilgi kirliliğinden insanlara çok farklı bir ürün, çok mükemmel bir ürün gibi lanse ediliyor. O yüzden fiyatı bu kadar yüksek."

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...