'Bir ülkeyi yönetmek kadar kolay bir şey yoktur'

/ Kaynak: İHA
'Bir ülkeyi yönetmek kadar kolay bir şey yoktur'

Politika Haberleri  / İHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan açıklama, "Bir ülkeyi yönetmek kadar kolay bir şey yoktur"

Bursa ziyaretinde Olay TV'ye konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair soruları yanıtladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bir ülkeyi yönetmek kadar kolay bir şey yoktur. Her kurumun yasaları vardır. Herkes kendi görevini yaparsa hiçbir şey olmaz. En başarılı yönetici, kendisini en az ihtiyaç hissettiren kişidir. Kamu İhale Kurumu'na müdahale edip, 'Benim yandaşıma ihale ver' dediğin zaman zorluklar başlar. 27.5 yıl devlette çalıştım, devletin en demek olduğunu bilirim. Vergi toplamanın, denetiminin nasıl olacağını bilirim. Birçok başbakan ile çalıştım. Biz bunlar gibi ülke yönetmeyiz. Çalmayız çırpmayız. Türkiye'nin itibari sıfırlandı. 5.5 milyon insan işsiz. Başbakan Davutoğlu, 'Avrupa'da işsizlik varsa gelsinler Türkiye'ye diyor' Türkiye'de 5.5 milyon insan işsiz. Senin başbakan olarak bundan haber yok" dedi.
YUNANİSTAN'IN SEÇİMİ
Yunanistan'daki seçimleri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Derin ayrılmalar yaşayan bir toplum, doğal olarak tepki veriyor. Bir zamanlar DSP'nin yüzde 21 olan oy oranı yüzde 1'e düştü. Türkiye'nin o dönemlerde bankacılık denetleme kanunu yoktu. Türkiye ile Yunanistan'ı kıyaslamak gibi bir düşüncemiz yok. Yunanistan'ı dikkatle izlemeliyiz. Bize baktığımız zaman pek çok sorunumuz var. Yoğunlaşan meseleler, Türkiye'deki bir iktidar değişiminin habercisi olmak zorunda. 5.5 milyon insan işsiz. Demokrasi zenginleşme sistemi değildir. Sandığa gideceğiz, 'Kusura bakma ben 12 yıl sana yetki verdim' diyeceğiz. İktidar şu an bizi suçluyor. Özellikle Bursalılara söylüyorum. İktidarı değiştirmek zorundayız. Dünyada siyasi itibarımız kalmadı" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...