Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Guantanamo üssünü geri vermeye niyetli değil

/ Kaynak: AA
ABD, Guantanamo üssünü geri vermeye niyetli değil

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Guantanamo üssünü Küba'ya geri vermeye niyetli olmadığını bildirdi.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Kosta Rika'da Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Topluluğu zirvesinde yaptığı konuşmada, ABD ile 53 yıl önce kesilen ilişkilerin normalleştirilmesi çabaları karşılığında ABD'nin idaresindeki Guantanamo Üssü'nün bulunduğu körfezin kendilerine geri verilmesini talep etmişti.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde Castro'nun bu talebinin sorulması üzerine, Obama'nın üsteki hapishanenin kapatılması gerektiğine inandığını, ancak üssün bulunduğu araziyi Küba'ya geri verme niyeti taşımadığını söyledi.
Earnest, "Başkan, Guantanamo Körfezi'ndeki hapishanenin kapatılması gerektiğine inanıyor. Bunun nedeni de, hapishaneyi işletmeye devam etmenin sadece El Kaide ve dünya genelindeki diğer aşırılık yanlısı örgütler için eleman toplamaya yaraması. Hapishanenin kapatılması, Amerika'nın ulusal güvenlik çıkarına, ancak donanma üssünün kapatılması gerektiğine inanmıyoruz" dedi.
Guantanamo üssünün bulunduğu bölge, Küba'nın eski yöneticileri tarafından 1903 yılında ABD yönetimine kiralanmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...