Gençlere iş aramayı öğretecekler

Gençlere iş aramayı öğretecekler

Ekonomi Haberleri

Okullarının son sınıfına gelip, mezun olunca iş arama telaşıyla yanlış yol izleyen gençlere 4 kurum destek olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ve eğitimde önemli bir gelişmeyi içeren programla, İŞKUR, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve üniversiteler iş birliği yapacak. Bu kurumlar mevzuatı hazırlayacak ve mezun gençlere iş aramaya başlamadan önce yol gösteren seminerler düzenlenecek. Bu kapsamda gençlerin meslekler hakkında detaylı bilgi almalarını sağlamak amacıyla internet sitesi hazırlanacak. Dönüşüm programına oda ve borsalar da dahil edilecek. Özel sektörün her ilde mesleki eğitim veren okul açmasının ya da mevcut okullarla işbirliği yapmasının önü açılacak. Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim kurumları ile özel sektör arasında yapılan protokol sayısı artırılacak. motorlu araçlar, sağlık, hasta ve yaşlı bakımı, makine ve teknoloji, yenilenebilir enerji, biyomedikal cihaz, uçak bakım, elektrik ve elektronik teknoloji alanında atölye ortamları iyileştirilip gençlerin iş hayatına hızlı atılımı sağlanacak.
İŞ HAYATINA HAZIRLIK
Geleceğin meslekleri arasında sayılan sağlık, savunma, elektronik, teknoloji gibi alanlarda meslek okulları teşvik edilip atölyelerde iş hayatına hazırlık sağlanacak.
Gökhan Kaya ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...