Odatv davası AYM'ye gitmeyecek

/ Kaynak: İHA
Odatv davası AYM'ye gitmeyecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Odatv davasında mahkeme, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi talebini reddetti.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasına 414 gün sonra devam edildi. Sabah saatlerinde başlayan davada sanıklara söz veren mahkeme, öğleden sonraki oturumda ise avukatların taleplerini aldı. Sanık avukatları, yapılan yasal değişikle özel yetkili mahkemelerin kapatıldığını ve davaların kaldığı yerden yeni mahkemelerde devam etmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek, dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istedi. Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme, "Dosya kapsamı, dava aşamasında yapılan işlemler, mahkemelerin kanun ile kurulup kanun ile kaldırıldığı, dava aşamasında yapılan işlemlere ilişkin herhangi bir somut iddianın bulunmaması, soruşturma aşamasında yapılan işlemlere yönelik ise delillerin kanuna uygun olup olmadığı ve verilerin yasal delil kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğinin mahkemece verilecek kararda dikkate alınacağı ve tartışılacağı gerekçesiyle talebin reddine" karar verdi.


Sanıklar ve avukatların soruşturmayı yürüten polislerle ilgili suç duyurusunda bulunulması talebinin "kararla birlikte değerlendirileceğini" belirten mahkeme, duruşmayı 12 Haziran'a erteledi

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...