Kadir Topbaş İstanbulluları uyardı: 'Herkes tedbir alsın'

/ Kaynak: DHA
Kadir Topbaş İstanbulluları uyardı: 'Herkes tedbir alsın'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Saatte 80 ile 100 kilometreyi bulacak ölçekte bir lodostan bahsedilmekte. Tedbirli olmak gerekiyor" dedi.

Kadir Topbaş, Kabataş-Mahmutbey metro hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro istasyonunun şantiyesinde inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Kadir Topbaş İstanbul'u etkisi altına alması beklemen fırtına hakkında, "Saatte 80 ile 100 kilometreyi bulacak ölçekte bir lodostan bahsedilmekte. Bu geceden itibaren. Tedbirli olmak gerekiyor. Deniz ulaşımında bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kara taşımacılığında destek olarak yeni hatlarda takviye yapmak suretiyle İstanbulluların mağdur olmamasını sağlayacağız. Ama özellikle İstanbullular bu tip doğal meteorolojik hareketlere karşı da hassasiyet taşımaları gerekiyor" diye konuştu.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğünün tahminine göre, İstanbul'da hafta sonu kuvvetli fırtına ve sağanak bekleniyor.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, hafta sonu güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen lodosun, zaman zaman saatte 60 ile 80, zaman zaman da 80 ile 100 kilometre ile tam fırtınaya dönüşmesiyle kuvvetli sağanağın beklendiği belirtildi.

Açıklamada bu durumun olumsuz durumlara yol açabileceği kaydedilerek, "Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, su baskını ve ulaşımın aksaması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı duyarlı ve tedbirli olmaları, can ve mal güvenlikleri bakımından önem arz etmektedir" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...