Esad'ın cephane depolarına büyük operasyon

/ Kaynak: AA
Esad'ın cephane depolarına büyük operasyon

SAĞLIK Haberleri  / AA

Suriyeli muhalifler, Esad rejimin büyük cephane depolarını barındırdığı Eriha kenti ve Erbain Dağı'nı kontrol altına almak için operasyon başlattı

Suriye'de muhalif grupların, İdlib'in Eriha ilçesi ve El-Erbain Dağı'nı kontrol altına almak için operasyon başlattığı bildirildi.

Eriha Basın Ofisi Müdürü Enes Terisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif grupların, Esed rejiminin "Lazkiye'den İdlib'e giden yardım yolunu kesmek" için Eriha ve Erbain Dağı'nı kontrol altına almak amacıyla operasyon başlattığını belirtti.

Terisi, operasyona Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin yanı sıra İslami Cephe bünyesindeki "İslam Ordusu" ve "Şam Kartalları" birliklerinin de katıldığını ifade etti.

Muhaliflerin, Eriha'nın girişindeki tüneli patlayıcılarla yıktığını söyleyen Terisi, "Olayda rejim askerlerinden hayatını kaybedenler oldu. Bölgede ilerleyen muhalifler, Eş-Şami kontrol noktası yakınlarındaki bazı bölgeleri ele geçirdi" dedi.

Öte yandan yerel kaynaklar, Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, muhaliflerin ilerleyişini durdurmak için birliklerin konuşlandığı mevzilere hava saldırıları düzenlediğini kaydetti.

Eriha kenti ve Erbain Dağı, Esed rejimi için stratejik öneme sahip. Bölge, rejimin büyük cephane depolarını barındırması nedeniyle de önem taşıyor.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...