Kırım'a köprü inşaatı Putin'in yakın dostuna verildi

Kırım'a köprü inşaatı Putin'in yakın dostuna verildi

DÜNYA Haberleri

Rusya'yı geçen yıl ilhak ettiği Kırım ile birleştirecek köprünün inşaatı, Putin'in yakın dostu olan Arkady Rotenberg'in şirketine verildi

Rotenberg'in çoğunluk hissesine sahip olduğu SGM Group, Batı'nın yaptırım uyguladığı şirketler arasında. nbsp;Rotenberg, Putin'in çocukluk arkadaşı ve judo partneri. nbsp;Kerç Boğazı'na inşa edilecek köprünün 3 milyar dolara mal olması bekleniyor. Köprünün tam olarak hangi noktaya kurulacağı henüz belli değil.
Köprünün uzunluğunun 4 ila 15 km arasında değişebileceği tahmin ediliyor. Bu, boru hatları inşa eden SGM Group'un ilk köprü inşaatı olacak.
İnşaatın 2018 yılı sonunda tamamlanması öngörülüyor. nbsp;Şu an Rusya ile geçen Mart ayında ilhak ettiği Kırım arasında, Ukrayna'da devam eden çatışmalar nedeniyle karayolu bağlantısı bulunmuyor. nbsp;Rotenberg, Rusya'nın Kırım hamlesinin ardından Avrupa ve ABD'nin yaptırım uyguladığı ilk Rus iş adamlarından biriydi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...