Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ağaoğlu yabancıdan 1.5 milyar $ kazandı

Ağaoğlu yabancıdan 1.5 milyar $ kazandı

Ekonomi Haberleri

Konut sektöründe yabancılara yapılan satışın oranı her geçen gün artarken Maslak 1453 projesinin de 3'te 1'i yabancılara satıldı

Türkiye emlak pazarına canlılık getiren mütekabiliyet yasası Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun da önünü açtı. Mütekabiliyet yasasından sonra yabancılara 1.5 milyar dolarlık konut satışı gerçekleştirdiklerini açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinde gerçekleşen satışların 3'te 1'inin de yabancılara yapıldığını ve bu satıştan 700 milyon dolarlık gelir elde edildiğini söyledi. Öte yandan Maslak 1453'te 2 kulenin sahibi olan Abduljawad Holding, 24 ülkede 89 merkezde yer alan ve dünyanın en önemli uluslararası residance markası The Ascott Limited ile anlaştı. Maslak 1453'te gerçekleşen imza törenine katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Abduljawad Holding ile Türkiye arasında kapı açtıklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Abduljawad Holding, Türkiye'de gezi olaylarının yaşandığı kaos döneminde bize, Türkiye'ye güvendi ve Maslak 1453 projesinde 200 milyon dolarlık yatırım yaptı. Hem bizi destekledi hem de Türkiye'ye güvenin bir simgesi oldu. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." Ali Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin bitme aşamasına geldiğini, Cadde 1453 için de her gün büyük gruplarla görüşme halinde olduklarını sözlerine ekledi. Maslak 1453 projesi hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı: "5000'e yakın konutun üçte ikisinden fazlası satıldı. Şu an da ticari ünitelerin kiralamasına başlıyoruz. Yerli ve yabancı danışmanlarımızla ticari alanlarımızın kiralanmasıyla ilgili görüşmeleri yürütüyoruz. Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikamet edeceği bir proje olacak. Ofislerde 15 bin civarında çalışanın yanı sıra sitede çalışanlarla birlikte bu sayı 20 bini geçecek. Günlük ziyaretçi sayısının ise 70 bin civarında olması bekleniyor. Özetle bu projenin günlük nüfusu 100 bin civarında olacak."

MASLAK 1453 İLE TÜRKİYE'YE GİRDİ


Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdiklerinde ilk seçimlerinin Maslak 1453 projesi olduğunu söyleyen Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljawad: "Bu proje İstanbul'un en önemli projelerinden biri olacak. Ascott da projeleye değer katacak" dedi.

GÜVEN ADALI



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...