Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dünya ikincisi imam!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dünya ikincisi imam!

GÜNDEM Haberleri

Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olan Mehmet Bilir, dün Cumhurbaşkanlığı içerisinde yer alan mescitte Ankara'daki ilk namazını kıldırdı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı içerisinde yapımı devam eden camiye imam olarak, 2010 yılında Moskova'da düzenlenenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olan Mehmet Bilir atandı. Daha önce İstanbul Beykoz'da bulunan Riva Camisi'nde görev yapan Bilir, dün Cumhurbaşkanlığı içerisinde yer alan mescitte Ankara'daki ilk namazını kıldırdı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na dünya ikincisi imam!

Olağanüstü sesi ve kıraatiyle kısa sürede Beykozlular'ın sevgisini kazanan Hafız Mehmet Bilir, Beykoz'da hiç kimseyi kırmaz, olması gerektiği her yerde Kuran-ı Kerim okuyarak kendisini dinleyenleri mest ederdi.

Özellikle gençlerle yakından ilgilenen Mehmet Bilir, bundan böyle Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görev yapacak. Mehmet Bilir'in ataması Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapıldı. Bilir yeni görevine başlamak üzere Beykoz'da ilişiğini keserek Ankara'ya gitti.

Hafız Mehmet Bilir Kimdir?

1983 Hatay Antakya'da doğdu. Hafızlığı Hatay'da ikmal etmiş ve rahmetli Cuma Sepetçi Hoca'dan ders almış bir hafızdır. Ankara'ya atanmadan önce Beykoz Riva Camii'nde İmam Hatip olarak görev yaptı. Kendisi gibi babası ve üç kardeşi de hafızdır. Hafızlığı aileden geliyor. 2010 Yılında Moskova'da Dünya 2.si oldu. Daha çok dinleyerek Kur'an-ı Kerim okur yani belli bir yerden ders almamıştır. Mustafa İsmail, Ahmet Naina, Baba Sahhat gibi hafızları dinleyerek kendinde oluşan birikimlerle Kur'an-ı Kerim okur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...