Ardahan ve Erzurum buz tuttu

Ardahan ve Erzurum buz tuttu

YAŞAM Haberleri

Erzurum ve Ardahan'daki sibirya soğukları hayatı olumsuz etkiledi. Süs havuzları ve sokaklar buz tuttu

Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum'da, süs havuzları ve sokaklar buz tuttu.Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 22 dereceyle Ardahan'da yaşanırken, Erzurum ve Kars'ta eksi 18, Erzincan'da eksi 8, Iğdır'da eksi 5, Ağrı'da 9 derece ölçüldü. Gece eksi 18 derece soğuk havanın yaşandığı Erzurum'da hayat olumsuz etkilendi. Şehir merkezinde bulunan süs havuzlarında soğuk hava nedeniyle dev buz kütleleri oluştu. Süs olarak yapılan değirmenli şelalede ise dondurucu soğuk nedeniyle dönen değirmen buz kütlesinin içinde kaldı. Sokaklarında adeta buz tuttuğu Erzurum'da belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Erzurum'da soğuk havaya alıştıklarını ifade eden vatandaşlar, eksi 40'ları bile gördüklerini şimdiki soğuk havaların kendilerini üşütmediklerini söyledi.Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, don ve buzlanmaya karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Ardahan ve Erzurum buz tuttu


Ardahan ve Erzurum buz tuttu

ARDAHAN BUZ TUTTU: - 22


nbsp;SOĞUK havanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.
Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkisine giren Doğu'da soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kayak merkezlerine gidemeyen veya kızakları olmayan çocuklar tatil nedeniyle naylonlarla kayarak renkli görüntüler oluşturuyor. Karda ilk kez yürüyen çocuklar etraflarına şaşkınlıkla bakarken sokakta üşüyen kedileri de gösterdikleri sevgiyle ısıttı.
Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 22, Erzurum ve Kars'ta 18, Ağrı'da 11, Erzincan'da 9, Muş, Iğdır'da 4 dereceyi buldu. Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Muş'ta 24, Ağrı'da 20, Ardahan ve Erzurum'da 16, Kars'ta 8, Erzincan'da 2 nbsp;santim ölçüldü. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Palandöken'de 87 , Konaklı'da 77, Sarıkamış'ta 72 santimetre oldu.
Ardahan ve Erzurum buz tuttu



Kaynak: Ajanslar nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...