Prens Charles Çanakkale'ye geliyor

Prens Charles Çanakkale'ye geliyor

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesine aldığı Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü anma törenlerine katılımlar belli olmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesine aldığı Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı anma programına katılımlar netleşmeye başladı. Törenlere 102 ülkeden devlet ve hükümet başkanları davet edildi. İngiltere Velihat Prensi Charles Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud katılacağını ilk teyit edenler arasında yer aldı.
38 ÜLKEDEN OLUMLU CEVAP GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale kara ve deniz savaşlarının 100'üncü yıldönümü sebebiyle 102 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarına davet mektupları göndermişti. Ülkelerden de katılım teyitleri Ankara'ya ulaşmaya başladı. Bu çerçevede İngiltere'den üst düzey bir katılım gerçekleşecek. 2005'teki 90'ıncı yıl etkinlikleri sırasında da Şafak Ayini'ne katılan İngiltere Velihat Prensi Charles'ın anma törenine oğlu prenslerden biriyle gelmesi bekleniyor. Üst düzey katılımların beklendiği anma törenlerine Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ve Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud da katılacağını bildirdi. Çanakkale Savaşlarına İngilizlere destek vermek için katılan, ANZAC'lar olarak bilinen Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu askerlerinin anısına Avustralya Başbakanı Tony Abbott da anma törenlerine katılacağını açıkladı. Aynı şekilde Yeni Zelanda Başbakanı John Key de Çanakkale'deki törenlerde yer alacak. Bu çerçevede 38 ülkeden de olumlu cevabın geldiği ancak katılım düzeyinin henüz netleşmediği bildirildi.
İSTANBUL'DAKİ BARIŞ ZİRVESİ İLE BAŞLAYACAK
Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü anma programının görkemli olması için hazırlıklar sürüyor. Bu çerçevede ilk anma programı İstanbul'da yapılacak. Konuk devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile 'İstanbul Barış Zirvesi' düzenlenecek. Buradaki programın ardından ise 24 Nisan'da heyetler Çanakkale'ye geçecek. Çanakkale'de de 24-25 Nisan tarihlerinde olmak üzere iki günlük süreyle anma programları gerçekleştirilecek.
BUKET GÜVEN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...