İşte 80'lik İlhan Cavcav'ın sırrı

İşte 80'lik İlhan Cavcav'ın sırrı

SPOR Haberleri

Gençlerbirliği'nin 80 yaşındaki tecrübeli başkanı İlhan Cavcav'ın pilates performansı "gençlere" taş çıkarıyor.

Haftada 3 gün ellişer dakikalık platesin ardından 20 dakika da havuzda yüzen Cavcav, zor hareketleri başarıyla yaparak, nefes darlığı problemini sporla çözmeye çalışıyor. İsmini taşıyan Gençlerbirliği tesislerinde pilates antrenörü Mutlu Şimşek ile çalışmalarını sürdüren Cavcav, kilosu ve yaşına rağmen gösterdiği performansla dikkati çekiyor. Pilatesin yanı sıra ağırlık da çalışan Cavcav, hareket etmekte zorlanan birçok akranının aksine zor egzersizleri bile eksiksiz yapabiliyor.


-"Yeni transferimizi sezona hazırlıyoruz"
İlhan Cavcav'a pilates yaptıran antrenör Mutlu Şimşek, çalışmaya başladıktan sonra tecrübeli başkanın sağlık durumunda önemli gelişmeler sağladıklarını belirterek, "En büyük transferimiz İlhan Cavcav'ı yeni sezona hazırlıyoruz" esprisini yaptı. Cavcav'ın çok disiplinli çalıştığını, profesyonel sporcu gibi davranarak, yapması istenen hiçbir hareket için itiraz bile etmediğini dile getiren Şimşek, "3 yıldır çalışıyoruz. 6 ay ara verdik. 2 aydır tekrar yapmaya başladık. Ara vermeseydik 15-20 yıl öncesine dönmüştü. Şimdi de 8-10 yıl öncesine döndü" dedi.


Antrenör Şimşek, akciğer yetmezliği problemi olan Cavcav'ın vücudunda pilatin de bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
"Başkan bu rahatsızlıklarına rağmen bütün egzersizleri çok iyi yapabiliyor. Bir egzersizden 10 saniye sonra yeni egzersiz için hazır hale de gelebiliyor. Çünkü doğru nefesle ve çok disiplinli çalışıyor. Çalışması çok zevkli biri. İtiraz nedir bilmiyor. Profesyonel sporcu nasıl çalışıyorsa, neler yapabiliyorsa şu an başkanımız da ona yakın hareketleri yapabiliyor."


-"Stopere ihtiyacımız var"
İlhan Cavcav ise Gençlerbirliği'nin stopere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Eski mevkim de stoper olduğu için stoper oynamaya hazırlanıyorum" şakasını yaptı. Sporun insana zindelik verdiğini dile getiren Cavcav, akranlarına spor ve kuvvet çalışması yapmalarını tavsiye etti. Yüzmeyi sevdiğini de ifade eden Cavav, "Belimdeki rahatsızlık nedeniyle ara vermem beni daha güçsüz hale getirdi. Şimdi yavaş yavaş kendimi toparladım. Daha iyiye gidiyor. Bir dönem sağlık problemi yaşadım, Allah'a şükür şimdi çok daha iyiyim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...