Başbakan'dan 'Kale' göndermesi: Onların cumhuru kendi mahalleleri

Başbakan'dan 'Kale' göndermesi: Onların cumhuru kendi mahalleleri

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu; Anadolu'nun her yerinde cumhurla buluşmadan cumhuriyetçilik yapılmaz. Bizim yüreğimizde Hakkari de var, Edirne de, Artvin de…

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin il kongrelerine katılmak için İzmir ve Manisa'daydı. AK Parti iktidarında bölgeye yapılan yatırımları anlatan Davutoğlu, "Çağdaş şehir olma konusunda yerel yönetim zaafına rağmen bu kenti baş tacı bildik. İzmir'i tekrar Akdeniz'in en büyük şehri yapacağız" dedi. nbsp;
"CHP'nin kalesi" iddiasına da tepki gösteren Başbakan özetle şunları söyledi: "CHP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkma cesareti gösteremedi. nbsp;Çünkü onların cumhurdan anladığı sadece kendi mahalleleri, onun dışına çıkamazlar, ama biz cumhuru, milleti, devleti, Cumhuriyet'i yücelten AK Parti kadrolarıyız. Bizim yüreğimizde Hakkari de var, Edirne de, Artvin de… Eğer cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı göstereceksiniz. Darbelerin arkasında onlar var. 17-25 Aralık kumpaslarında paralel çeteyle iş birliği yapanlar cumhuriyetçi olamaz."
TEKNOLOJİK YATIRIMA TEŞVİK
Daha sonra iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, daha önce paylaşmadığı bir kararı açıklamak istediğini belirterek, yüksek teknoloji içeren yeni yatırımlarda 5. bölge teşviki uygulanacağı müjdesini verdi. Davutoğlu, "Yani, İzmir'de de olsa yüksek teknoloji içeriyorsa 5. bölge muamelesi görecek. Doğu'daki bazı şehirler gibi. Böylece yüksek teknolojili yatırımları hem teşvik edeceğiz hem de her yere yaymaya çalışacağız" dedi.
İZMİR'E BAŞBAKANLIK OFİSİ nbsp;
İzmir'deki AK Partili belediye sayısını 7'ye yükselten Kiraz Belediye Başkanı Şengül'e rozetini takan Başbakan kente bir de müjde verdi. "Selçuklu'nun ufuk şehri, Osmanlı'nın merkez limanı, Cumhuriyet'in meşalesi İzmir'i, Akdeniz'in merkez şehri yapacağız" diyen Davutoğlu "İnşallah seçimden sonra İzmir'de bir Başbakanlık Ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız" ifadesini kullandı.

Nuri Elibol İZMİR/MANİSA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...