Filistin topraklarındaki yerleşimler gayrimeşru

Filistin topraklarındaki yerleşimler gayrimeşru

DÜNYA Haberleri

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da yerleşme politikalarını sürdürmesine karşı Batı sesini yükseltti.

ABD ve Avrupa Birliği, 450 konutluk yeni yerleşim yeri açılmasını planlayan İsrail'i sert bir şekilde uyardı. Beyaz Saray, İsrail'in yeni yerleşim faaliyetlerini gayrimeşru gördüklerini ve bunun iki devletli bir neticeye ulaşılması hedefine zarar verdiğine inandıklarını belirtti. nbsp;Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Bu hayli tartışmalı yerleşim inşası açıklamaları hakkında derin kaygılara sahibiz. Bunların sahada zarar verici etkileri olacak, Filistinliler ile yaşanan yüksek düzeydeki gerilimleri daha da kızıştıracak ve İsrail'i uluslararası alanda daha da yalnızlaştıracak" diye konuştu.
ÇÖZÜME ZARAR VERİR
AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafından yapılan açıklamada ise, "İlan edilen yerleşim ihaleleri iki devletli çözümün uygulanabilirliğini daha fazla tehlikeye atacaktır. Yerleşimler uluslararası hukukta gayrimeşrudur ve barışa engeldir. İsrail bu kararları geri almalıdır ve böylece yerleşimleri genişletmeye son vermelidir. Bu karar zaten çok gergin olan durumu alevlendirme riski taşımaktadır" ifadesi kullanıldı. AB, taraflara azami özeni göstermeleri ve tansiyonu daha da yükseltecek kararlardan kaçınmaları çağrısında bulundu. Diğer taraftan, Mısır, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı 'terör örgütü' listesine aldı. Karara tepki gösteren Hamas ise, Sisi yönetiminin İsrail'e hizmet ettiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...