Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı!

YAŞAM Haberleri

İki gündür Marmara bölgesinde hayatı felç eden lodosun ardından kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiği de belirtildi...

Meteorolojinin uyarılarının ardından lodos Marmara ve kıyı Ege'de adeta hayatı felç etti. Lodosun bilançosu ağır oldu, kazalarda olü ve yaralılar var. Öte yandan THY pek çok seferini iptal etti. Deniz seferleri yapılamadı, Yüksek Hızlı Tren de lodostan etkilendi.Yeşilköy'de lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklarda taşkınlara neden olurken birçok semtte çatılar uçtu. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre lodos etkisini yarına kadar sürdürecek. Denizlerde, Bodrum-Kaş arasında fırtına, Kaş-Anamur arasında fırtınamsı rüzgar beklendiği bildirildi.Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya şehir merkezi ile Burdur ve Isparta'nın güney ilçelerinin öğleden sonra kısa süreli hafif sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artacağı, rüzgarın güney yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli eseceği belirtildi. Açıklamada, denizlerde Bodrum-Kaş arasında fırtına, Kaş-Anamur arasında fırtınamsı rüzgar beklendiği uyarısında bulunuldu. Rüzgarın güney yönlerden 5 ila 7, Bodrum-Kaş arasında zaman zaman 8, Kaş-Finike arasında güney ve doğu yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.
Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiği belirtildi.
nbsp;Yapılan açıklama şu şekilde: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından, yarın (Pazartesi) İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı!

İstanbul'da alarm: Seferler iptal
İstanbul'da dün başlayan şiddetli lodos sabah saatlerinde etkisini sürdürdü. Fırtına nedeniyle Beşiktaş ve Kababaş sahilinde dev dalgalar oluşurken, vapurlar adeta beşik gibi sallandı.İstanbul'da dün başlayan şiddetli fırtına sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Şiddetli lodos nedeniyle Beşiktaş ve Kabataş sahilinde dev dalgalar oluştu. Dalgaları fırsat bilen bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla dalgaları görüntülemeye çalıştı. Öte yandan yine şiddetli lodos nedeniyle vapurların ve ağaçların sallandığını görüldü. Fırtına nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) da bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.


İDO, 07:00 Yenikapi - Bandirma Hızlı Feribot, 08:15 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08:15 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08:15 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08:40 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü, 09:00 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09:00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü, 18:30 Bandirma - Yenikapi Hızlı Feribot seferlerini iptal ettiğini bildirdi.


BUDO ise, 13:45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 12:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 10:45 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 08:30 tarihindeki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 09:30 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş), 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 08:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferlerini hava muhalefeti nedeniyle iptal ettiğini bildirdi.Öte yandan Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada ise, Barış Manço'nun 16. yıl dönümünde nedeniyle Barış Manço kendi adını taşıyan vapurla Kadıköy- Beşiktaş İskelesi'nden 10.30'da yapılacak seferinde iptal edildiği belirtildi. Açıklamada,"Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul da etkili olan olumsuz hava koşullarının giderek şiddetini artırması, yarın da Güneybatıdan esen rüzgarın fırtına şeklinde esmeye devam edecek olması beklenmektedir. 1 Şubat Pazar günü etkili olması beklenen kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle " Barış Manço Anma Seferi" iptal edilmiştir" denildi.


Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı!

Yeşilköy'de deniz taştı, sokakları sel batı
Yeşilköy'de lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklarda taşkınlara neden oldu. Dükkan ve araçlar denizden taşan suyun altında kaldı.Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'u etkisi altına alan lodos hayatı felç etti. Lodos nedeniyle Türk Hava Yoları (THY), İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerini iptal ederken, birçok semte evlerin çatıları uçtu. Yeşilköy'de lodostan nasibini aldı. Yeşilköy sahilinde lodosun oluşturduğu dev dalgalar, sokaklara taştı. Bölgede dükkan ve araçlar su altında kaldı. Suyun getirdiği atıklar ise sokakları adeta çöplüğe çevirdi. nbsp;


Lodos koca kamyonu devirdi
Marmara Bölgesinde hayatı felç eden lodos Bursa'nın İnegöl ilçesinde çekicili kamyonu devirdi. Kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışılan kamyonun çekici kısmı, lodosun etkisi ile savrularak tarlaya uçtu.
İnegöl'deki fabrikadan yüklediği süngerleri İstanbul'daki depoya teslim ettikten sonra İnegöl'e geri dönen sürücü Mustafa Şahin yönetimindeki 16 PS 541 çekici, 16 PS 547 römork plakalı römorklu kamyon, Bursa-Ankara karayolu üzeri Kestel'e bağlı Babasultan mahallesi mevkiinde şiddetli lodosun etkisiyle savrularak yola devrildi.Bursa'dan İnegöl istikametine gidiş yoluna devrilerek yolu trafiğe kapatan römorklu kamyonun sürücüsü Mustafa Şahin kazayı yara almadan atlatırken, Bölge Trafik ekipleri güvenlik önlemi alarak başka bir kazaya sebebiyet verilmemesi için yolu önce trafiğe kapattı. Yolda yan yatmış vaziyette bulunan römorklu kamyon, gelen kurtarıcı vasıtasıyla kaldırılmaya çalışıldı ancak şiddetli lodos buna da müsaade etmedi. Halatlar ile bağlanarak yoldan kaldırılmaya çalışılan römork, yerden ilişiğini kestikten sonra savrularak tarlaya uçtu. Kurtarıcı ekiplerinin çalışmalarına rağmen kamyonu uzun süre yoldan kaldırmak mümkün olmadı. Kaza nedeniyle yolda uzun kuyruk oluşunca, kamyon biraz kenara alınarak yol tek şeritli olarak trafiğe açıldı.


EKİPLERİN ZOR ANLARI
Kaza yerinde bulunan Bölge Trafik ekipleri, kurtarıcılar ve diğer görevliler, şiddetli lodos nedeniyle oldukça güç anlar yaşadılar. Ayakta bile durmakta güçlük çeken görevliler, işlerini güçlükle yapabildiler.
Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı!

Vinç raylara devrildi
Bursaspor'un inşaat halindeki yeni stadında bulunan vincin şiddetli lodosta Bursaray hattına ve İzmir-Ankara yoluna devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı. Yaşanan kaza nedeniyle tren seferleri ve trafikte aksamalar yaşandı.
Marmara Bölgesi'nde yaşanan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiliyor. Bursa'da saatte 100 kilometre hıza ulaşan lodos sebebiyle Timsah Arena Stadı'nda çatı montajı için bulunan vinç, saat 06.00 sıralarında Bursaray hattı ve İzmir-Ankara karayolunun üzerine devrildi. 16 T 5541 plakalı ticari taksinin üzerine devrilen vinç sebebiyle yaralanan taksi şoförü Fatih D. (28) kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken, yaralı yolcu Kübra A.'nın da hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. 4 saat trafiğin kapanmasına sebep olan kazada itfaiye ekipleri yola devrilen vinci kaldırmak için seferber oldu. Devrilen vincin parçaları oksijen kaynağı ile kesilirken, taşınması için TIR ve vinçler bölgeye sevk edildi.

METRO SEFERLERİ İPTAL OLDU

Devrilen vincin bir bölümü Bursaray metro hattına düştüğünden ve elektrik tellerine zarar verdiğinden metro seferleri de aksadı. Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) ekipleri, metro seferlerinin tekrar başlaması için çalışmalarını sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...