Süper Lig'de 18. hafta toplu maç sonuçları ve puan durumu ve gelecek hafta fikstürü

Süper Lig'de 18. hafta toplu maç sonuçları ve puan durumu ve gelecek hafta fikstürü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 maglup etti, İşte Süper Lig Toplu sonuçlar ve puan durumu.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu karşılaşırken siyah beyazlılar Olcay Şahan ve Demba Ba ile hayat buldu. Beşiktaş, Olcay Şahan'ın bir gol bir de asistle oynadığı maçta Mersin İdman Yurdu engelini 2-1'le geçti. Kartal son 10 maçta 9'uncu galibiyetini elde etti.


Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren ve lider Fenerbahçe'nin Karabükspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönmesinin ardından mutlak 3 puan parolasıyla Mersin İdman Yurdu karşısına çıkan Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda istediği sonuçla ayrıldı. Kara Kartal'lar, zorlu maçta Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Kara Kartal'a galibiyeti getiren goller 30'da Olcay Şahan ve 65'te Demba Ba'dan geldi. Mersin İdman Yurdu'na 61'inci dakikada Sinan'ın golü yetmedi.
Süper Lig'de 18. hafta toplu maç sonuçları ve puan durumu ve gelecek hafta fikstürü

Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, takımını geçen haftaya göre 2 değişiklikle sahaya sürdü.


Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı geçen Veli Kavlak, ligde Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ve Sarıyer maçlarına ilk 11'de başlayan Necip Uysal'dan formayı devraldı. Atiba Hutchinson'un yokluğunda ise Sosa ilk 11'de şans buldu.




BEŞİKTAŞ 2-1 nbsp;MERSİN İDMAN YURDU MAÇ SONUCU


87'Beşiktaş'ta Olcay Şahan'ın yerine Atınç Nukan oyunda.


86'Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında topla buluşan Futacs'ın zor pozisyonda kaleye gönderdiği topu Tolga yatarak kontrol etti.


85'Mersin İY, rakip ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Vederson'un ceza alanına ortasında ofsayt bayrağı kalktı.


84'Beşiktaş'ta Jose Sosa'nın yerine Kerim Frei oyunda.


83'Beşiktaş, 3. gole çok yaklaştı. Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Demba Ba, ceza alanına kadar gidip Mitrovic'in savunması altında vuruşunu yaptı ama top kaleci Mihaylov'dan sekti ve ardından Mitorvic topu uzaklaştırdı.


82'Bir başka Beşiktaş atağında Gökhan'ın ceza alanı dışından kaleye şut denemesinde top kaleci Mihaylov'da kaldı.


81'Etkili gelişen Beşiktaş atağında Olcay'ın pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Gökhan, uzak kale direğine pasını gönderdi ama hiçbir arkadaşı topa hareketlenmedi.


80'Geride kalan bölümde Beşiktaş 278, Mersin İY ise 202 kez isabetli pas yaptı.


79'Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, pozisyonun ofsayt olmadığı yönünde yardımcı hakeme uzun sürede itirazda bulundu.


78'Hızlı gelişen Beşiktaş atağında rakip savunma arkasına koşu yapan Demba Ba'ya atılan pasta Demba Ba için ofsayt bayrağı kalktı.


77'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, Servet'ten sıyrılıp ceza alanına girdi. Kaleci Mihaylov'u da geçti ama sırtı kaleye dönük olunca pasını Tolgay'a verdi. Tolgay'ın kaleye şutunda top savunmadan sekti.


76'Bu kez Beşiktaş, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Sosa'nın ceza alanına ortasında kaleci Mihaylov topun sahibi oldu.


75'Konuk ekip rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Vederson'un ceza alanına ortasında top herkesi geçip oyun alanını terk etti.


74'Mersin İY takımında Welliton Soares'in yerine Tita oyunda.


73'Beşiktaş sağ kanattan etkili geldi. Sosa, ceza alanına girip Gökhan ile ver-kaç yaptı ama açısı daraldı ve kaleci Mihaylov topun sahibi oldu.


72'Bu kez gelişen Mersin İY atağında Serkan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından ceza alanına bir orta daha yapıldı ama bu kez Tolga çıkıp topun sahibi oldu.


71'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın ceza alanına etkili ortasında savunma topu karşıladı.


70'Beşiktaşlı taraftarların özellikle 2. golün ardından desteği daha da artmış durumda.


69'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Veli'den topu kurtarmak isteyen Welliton topa eliyle müdahale etti.


68'Kullanılan serbest vuruşta Vederson'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.


67'Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Vederson, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


66'Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Oğuzhan Özyakup'un yerine Tolgay Şahan oyunda.






65'Gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın ara pasında ceza alanına giren Demba Ba'nın sağ çaprazdan kaleye şutunda kaleci Mihaylov'dan seken top Demba Ba'nın da kalçasından sekti ve yükseklik kazanıp ağlarla buluştu.


65'GOL! Demba Ba


63'Mersin İY sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada herkesi aşan top oyun alanını terk etti.


62'Gelişen Beşiktaş atağında Veli'nin ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.


61'Sağ kanattan gelişen Mersin İY atağında Serkan, topu son çizgi yakınlarından topu içeriye çevirdi ve topu kontrol eden Sinan'ın kaleye sert şutunda top ağlarla buluştu.


61'GOL! Sinan Kaloğlu


58'Osmanlı Stadı'nı dolduran Beşiktaş taraftarlarının desteği sürüyor. Topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %55'e %45 üstünlüğü sürüyor.


57'Gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın ceza alanına uzun ortasında Demba Ba'dan önce savunma topu karşıladı.


56'Bu arada Prejuce Nakoulma bir sakatlık geçirdi ve tedavisi oyun alanının kenarında devam ediyor.


54'Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında Demba Ba'yı aşan topu savunma uzaklaştırdı.


53'Bir başka Beşiktaş atağında Oğuzhan, rakip ceza alanına yakın bir noktada hafif sağ çaprazda Sadiku'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


52'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında Serdar'ın ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.


51'Beşiktaşlı oyuncular bu pozisyonda Güven'in topa eliyle müdahale ettikleri yönünde itirazlarda bulundular ama Mete Kalkavan korneri işaret etti.


50'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan'ın son çizgi yakınlarından ortasında Güven'e çarpan top kornere gitti.


49'Bu arada Mersin İY takımında Güven Varol bir sakatlık geçirdi ama çok ciddi bir sakatlığı yok oyuna devam ediyor.


48'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın ceza alanına sert kestiği ortada savunmada Murat topu karşıladı.


47'Gelişen Beşiktaş atağında Olcay'ın pasında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Gökhan, Sadiku'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


46'Mersin İdman Yurdu'nda ikinci yarıda Mehmet Taş'ın yerine Sinan Kaloğlu oyunda.


46'Mücadelenin ikinci yarısı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.


BEŞİKTAŞ 1 - 0 MERSİN İDMAN YURDU MAÇIN İLK YARISI


45'Kullanılan serbest vuruşta Vederson'un ceza alanına ortasında Demba Ba, topu karşıladı.


45'İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.


44'Beşiktaş ceza alanına yakın bir noktada hafif sol çaprazda topla buluşan Murat, Olcay'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


43'Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Motta, Nakoulma'ya faul yaptı.


42'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışında Mehmet kontrol etti ve ceza alanına ortasını yaptı ama Tolga için kolay bir top oldu.


41'Mersin İY, gole çok yaklaştı. Welliton, sağ çaprazdan ceza alanına girip dar açıdan vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top yan ağlarda kaldı, korner...




40'Bu arada Prejuce Nakoulma bir sakatlık geçirdi ve şu an oyun alanı içinde tedavisi yapılıyor.


39'Sağ kanattan gelişen Mersin İY atağında Nakoulma, rakiplerinden bir bir sıyrılıp ceza alanı yakınlarına kadar gitti ama Ersan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


38'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın Sosa'ya pasında Sosa'nın ceza alanına yüksek ortasında Serkan topu sektirdi ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.


37'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Vederson'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanına yapılan ortada Welliton'un kafa vuruşunda top üstten dışarıya çıktı.


36'Konuk ekip Vederson ile sol kanattan geldi. Vederson'un ceza alanına etkili ortasında savunmada Motta topu kornere gönderdi.


35'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan'ın pasında Sosa, ceza alanına hareketlendi ama Sosa, Mitrovic'ten sıyrılamadı.


34'Mersin İY sol kanattan atak geliştirmek istedi ama topla buluşan Murat, Veli'den sıyrılamadı. Top Beşiktaş'ta...


30' GOOOOLLL Olcay Şahan


29'Hızlı gelişen Mersin İY atağında Nakoulma, çalımlarla ceza alanına girdi ama savunmadan sıyrılamadı.


28'Ankara Osmanlı Stadı'nda mücadelenin temposu bir an düşmedi.


27'Beşiktaş çok etkili geldi. Demba Ba'ya uzun gönderilen topu Demba Ba, arkasındaki Veli'ye bıraktı. Veli topu alıp sağ çaprazdan ceza alanına giren Gökhan'a verdi. Gökhan'ın kaleye etkili şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti.


26'Bu kez Beşiktaş etkili geldi. Ceza alanına hafif sol çaprazdan hareketlenen Demba Ba'ya atılan yüksek topa Demba Ba vurdu ama kaleci Mihaylov topun sahibi oldu.


25'Sol kanattan hızlı gelişen Mersin İY atağında Welliton ceza alanına girip dar açıdan vuruşunu yaptı ama top kaleci Tolga'da kaldı.


24'Mersin İY takımında Ersan'a sert müdahalede bulunan Mehmet Taş sarı kart gördü.


23'Etkili gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Veli'nin ceza alanına koşu yapan Motta'ya pasında Motta rakibini geçip vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya çıktı.


22'Mersin İY yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Demba Ba, Servet'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


21'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın ceza alanına sert ortasında Demba Ba'dan önce son anda Güven topa müdahale etti.


19'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın pasında topla buluşan Gökhan, son çizgiye kadar indi ama topu oyun alanı içinde tutamadı.


18'Mersin İY gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza alanına uzun gönderilen topta Nakoulma topa hareketlendi ama kalesinin zamanında terk eden Tolga topa müdahale etti. Ardından Welliton topa hareketlendi ama Tolga'ya faul yaptı.


17'Gelişen Beşiktaş atağında Olcay topu sol kanattan ceza alanı ön bölümüne kadar taşıyıp pasını ceza alanı alanı ön bölümündeki Motta'ya verdi ama Motta'nın vuruşu hem isabetsiz hem de zayıf kaldı.


16'Kullanılan serbest vuruşta Vederson'un orta şut karışımı vuruşunda top kaleci Tolga'da kaldı.


15'Beşiktaş yarı alanının ortalarında Welliton'un pasında topla buluşan Nakoulma, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


14'Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın Mersin İdman Yurdu karşısında %64'e %36 üstünlüğü bulunuyor.


12'Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın doğrudan kaleye gönderdiği top dışarıya çıktı.


11'Siyah beyazlıların baskısı her geçen dakika artıyor. Yine sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı içinde tam bir karambol yaşandı. Ardından sol kanada açılan topu alan Demba Ba, Serkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


10'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Franco ceza alanı içinde rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.


9'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Veli, Murat'tan sıyrılıp ceza alanına orta yapmak istedi ama Murat'tan seken top kornere gitti.


8'Osmanlı Stadı'nı dolduran Beşiktaşlı oyuncular maçın başından beri takımlarına desteklerini sürdürüyor.


7'Bu kez Mersin İY etkili geldi. Sol çaprazdan ceza alanına giren Nakoulma'nın dar açıdan karşı karşıya vuruşunda Tolga topu sektirdi. Ardından topa hareketlenen Welliton için ofsayt bayrağı kalktı.


6'Siyah beyazlılar sol kanattan bu kez köşe vuruşu kullandı. Sosa'nın ceza alanına ortasında Franco'nun kafa vuruşunda top kaleci Mihaylov'da kaldı.


5'Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında ön direk yakınlarında Vederson topu karşıladı.


3'Gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Demba Ba, Serkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Köşe gönderine çok yakın bir nokta.


2'Sol kanattan gelişen Mersin İY atağında Güven'in son çizgi yakınlarından ortasında Tolga topu iki hamlede kurtardı.


1'Mücadele Mersinli oyuncuların vuruşuyla başladı...


Spor Toto Süper Lig'de bu akşam Beşiktaş Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak. Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu maçı hangi kanalda, saat kaçta? Trabzonspor yerine Beşiktaş'ı tercih eden genç oyuncu, kupadan sonra ligdeki Mersin maçında da ilk on birde forma giyecekDevre arası transfer döneminde Beşiktaş'ın Trabzonspor'un elinden kaptığı Tolgay Arslan, gelir gelmez vazgeçilmez oldu. Daha imzası kurumadan hafta içinde Sarıyer ile oynanan kupa maçında gurbetçi oyuncuya ilk on birde forma veren Teknik Direktör Slaven Bilic, attığı gol ve gösterdiği performansla parmak ısırtan genç futbolcuyu ligdeki Mersin İY maçında da on birde sahaya sürecek. Hırvat teknik adam Atiba'nın yokluğunda Veli'nin partneri olarak Necip'e değil, Tolgay'a görev verecek. Diğer yeni transferler Opare ve Milosevic ise başkentte maça kulübede başlayacak. G.Birliği karşılaşmasında gördüğü kırmızı kartın cezasını kupadaki Sarıyer maçında çeken Pedro Franco Mersin karşısında takımdaki yerini alacak. Bilic, Serdar, Ersan, Pedro, Motta'dan oluşan savunma dörtlüsünü bozmayacak. nbsp;


Kartal zirve aşkına


Bu sezon stat yokluğunda diyar diyar gezen Beşiktaş, bir iç saha maçını daha Ankara'da oynayacak. Ligin 17. haftasında Ankara deplasmanında G.Birliği'ni mağlup eden siyah-beyazlılar bu defa 'ev sahibi' sıfatıyla başkentte Mersin İdman Yurdu'nu ağırlayacak. Ligde zirve takibini yakından sürdüren Beşiktaş, Mersin maçından da 3 puanla dönüp yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. Ligde Fenerbahçe'ye yenildikten sonra üst üste galibiyetler alan siyah-beyazlılar son 9 maçta 8 galibiyet elde etti. İlk yarının son haftasında G.Saray'a kaybeden Beşiktaş bu yenilginin ardından G.Birliği'ni mağlup edip 9 maçta 24 puan topladı. nbsp;


ANKARA'YA GİTTİLER nbsp;


Mersin İY maçı hazırlıklarını Ümraniye'de sabah yaptığı çalışmayla tamamlayan Beşiktaş, öğleden sonra Ankara'ya gitti. Son çalışmaya sol tendonunun yapışma yerinde ağrısı olan, Atiba ile bireysel çalışan Sivok ve Mustafa Pektemek katılmadı. nbsp;


7 oyuncu ceza sınırında


Bu sezon kartlarla başı belada olan Beşiktaş'ta Mersin İY maçı öncesi tam 7 oyuncu ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan Demba Ba, Ersan Gülüm, İsmail, Oğuzhan, Serdar, Tolga Zengin ve Necip, bugünkü karşılaşmada sarı kart gördükleri takdirde 19. haftada Ç.Rizespor ile oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.


Spor Toto Süper Lig'de bu sezon bütün planlarını şampiyonluk üzerine yapan Siyah-Beyazlılar, 18. hafta mücadelesinde bugün, Mersin İdmanyurdu'yla karşılaşacak. Vodafone Arena'daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle rakibini, Osmanlıspor'la yaptığı özel anlaşma doğrultusunda Osmanlı Stadı'nda ağırlayacak olan Beşiktaş, rakibini devirip zirve yürüyüşünü sürdürmenin peşinde. Sezonun ikinci yarısına Gençlerbirliği galibiyetiyle başlayan ve Türkiye Kupası'nda da Adana Demir'in ardından Sarıyer'i de deviren Kara Kartal, çıkışını sürdürmek için çalışacak.Ara transfer döneminde Almanya Bundesliga ekibi Hamburg'tan takıma kazandırılan Tolgay Arslan, bu akşam ilk 11'de sahaya çıkacak. Atiba'nın sakatlığının bulunması sebebiyle formayı erkenden kapan 24 yaşındaki futbolcu, Türkiye Kupası'nda Sarıyer maçında gösterdiği performansı tekrarlayıp Siyah-Beyazlı formayla rakip fileleri havalandırmak için sahada olacak. Orta alanda; Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Jose Sosa'nın ofansif özelliğini kullanarak rakibi zorlamayı düşünen teknik direktör Slaven Bilic, Senegalli yıldız Demba Ba'nın atacağı gollerle 3 puanı kazanmayı planlıyor.


Beşiktaş'ta 4 eksik var


Siyah-Beyazlılar'ın Mersin İdmanyurdu'yla bugün oynayacağı karşılaşmada, 4 isim takımını yalnız bırakacak. Kara Kartal'da; dün bireysel çalışma yapan Çek savunmacı Tomas Sivok ile deneyimli futbolcu Mustafa Pektemek'e ek olarak; kasığında ağrı bulunan Atiba ve topuğundaki problemi tam olarak geçmeyen Cenk Tosun bugün forma giyemeyecek.


Mersin'de 3 isim yok


Ligde bugün zorlu mücadelede Beşiktaş'a konuk olacak Mersin İdmanyurdu'nda, sakatlıkları bulunan Oktay Delibalta ile Pedriel, bu mücadelenin kadrosuna dahil edilmedi. Öte yandan geçen haftadan kart cezası bulunan Khalili de Kırmızı-Lacivertliler'de bugün görev yapamayacak.


Muhtemel 11'ler;


Beşiktaş: Tolga, ramon Motta, Ersan Gülüm, Pedro Franco, Serdar Kurtuluş, Tolgay Arslan, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Jose Sosa, Gökhan Töre, Demba Ba


Mersin İdmanyurdu: Nihat, Vederson, Servet çetin, Mitrovic, Güven, Nakoulma, Mehmet Taş, Tita, Murat Ceylan, Sadiku, Marko


Stat: Osmanlı Stadı
Saat: 16.00
Yayın: Lig TV
Hakem: Mete Kalkavan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...