Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Beşiktaş yorumu

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı Beşiktaş yorumu

SPOR Haberleri

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Ankara'da oynanan maçta Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

POZİSYON PENALTI
Beşiktaş'ın tarihinde Ankara'da sıkıntı yaşadığı an pek yoktur. Ritim yaparak başladı. Hatta ilk yarıda penaltı pozisyonu da vardı. Pozisyon bence penaltıydı. Hakem atladı penaltıyı ama daha sonra Beşiktaş'ın atakları devam etti.

EN TEHLİKELİ TAKIM
Rıza Çalımbay, kendi oyuncularına ceza alanı dışında herkes birbirine yakın oynasın demiş. Beşiktaş'ın pozisyon üretmesi için o huniyi boşaltması lazımdı. 10. dakikadan sonra Beşiktaş'ın atakları gelmeye başladı. Türkiye'de ceza alanı çevresinde en tehlikeli takım Beşiktaş.

ATINÇ'I ALMA SEBEBİ
Mersin İdman Yurdu takımı kötü bir takım değil. Tecürebeli, dirençli bir takım. Hücum oynamayı seven bir teknik adamları var. Belli kalitesi olan bir takım. İkinci yarının son bölümünde psikolojik şartlar Beşiktaş'ı savunmaya biraz daha itti. Atınç'ı da o yüzden aldı oyuna.

DUVARA ÇARPMIŞ GİBİ
Beşiktaş'ın oyun lideri yok. Beşiktaş, kart görmesi gereken yerde değil, topsuz bölümlerde kart görüyor. Bunlar tabiki tecrübe ile ilgili konular. Demba Ba'nın golünde top Demba Ba'nın yumuşak bir yerine gelmedi. Sert bir yerine geldi. Duvara çarpmış gibi gitti gol oldu. Demba Ba da pozisyonun ne olduğunu merak ederken gol olduğunu gördü.

BILIC'E SAYGI DUYUYORUM AMA
Ben Bilic'e büyük saygı duyarım ama Atınç'ı oyuna almamalaydı. Venim futbol ölçülerime göre yanlış değişiklik. Maç 1-0 devam etseydi bu değişikliği yapmazdı Bilic. Maç 1-1'den 2-1'e gelince aklına geldi Atınç'ı oyuna olmak. Tekrar beraberlik olur mu diye düşündü, o yüzden yaptı değişikliği.

JEST YAPMIŞTIR
Bursaspor ve Galatasaray'ın Beşiktaş ile Ankara'da oynama isteğini kabul etmemelerini saygıyla karşılamak lazım çünkü onlar da kendi takımlarını düşünüyor. Rıza Çalımbay, Ankara'da oynamayı kabul ederek jest yapmıştır. Bu demek değildir ki kıyak yapmıştır. Ben her yerde oynarım demiştir.
nbsp;
TOLGAY YORUMU
Beşiktaş'ın şu an formasını giyen oyunculardan hangisi Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamıştır. Sadece Sivok var o da bugün yok burada. Tolgay, genç bir oyuncu olmasına rağmen oyunu sakinleştirebilecek bir yapısı var. Tolgay'ın bu tip kritik maçlarda daha fazla pasla oynaması lazım. Tolgay'ın kupa maçında Demba Ba'ya attığı pas çok iyiydi. Tolgay iyi futbolcu.

ÇALIMBAY'A ELEŞTİRİ
Rıza Çalımbay, ülkemizin en iyi teknik adamlarından biri. Çok da sevdiğimiz bir kardeşimiz ama yıllardır yaptığı bir şey var. Mesela 10 oyuncu gönderip 4 oyuncu alacağım dedi. Bunu kamuoyuyla değil de kendi içlerinde konuşsalar daha iyi olur. Sonuçta takımda yer alan oyuncularla devam ediyorsun.

HER YERDE AÇIK OYNUYORLAR
Rıza Çalımbay'ın takımı hangi deplasmanda giderse gitsin açık oynuyor. Arena'ya gidiyor açık oynuyor, Trabzon'a gidiyor açık oynuyor. Golü düşünen bir takım Mersin İdman Yurdu. Ligde 0-0 biten maçı yoktur.

İNANILMAZ MAÇLAR
Ligde inanılmaz maçlar oluyor. Mesela Balıkesirspor, 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2'ye gelebiliyor. Üst üste aldıkları puanlar onları yeniden umutlandırdı. Eskişehirspor'u çok sıkıntılı görüyorum. Bize bir şey olmaz diyorlar ama ben durumlarını çok iyi görmüyorum. Transfer neden yapmıyorlar anlamıyorum.

OĞUZHAN GERİLEDİ
Ben Oğuzhan Özyakup'un hayranıyım ama Oğuzhan'ın gidişatını hiç beğenmiyorum. Sosa, Olcay ve Tolgay'ın da artık olduğunu biliyor ve daha da iyi olması gerekirken daha geriye düştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...