Kendini feda etti!

Kendini feda etti!

YAŞAM Haberleri

Annesinin ölümü babasının cezaevine girmesiyle 18 yaşındaki Nuran Akkavak, eğitimini bırakarak kardeşlerine 'annelik' yapıyor.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Sarıbalta köyünde tek katlı evde kardeşleriyle yaşayan Nuran Akkavak, annesi Naime Akkavak'ın 2010 yılında vefatının ardından, ailenin büyük kızı olarak evin tüm işleriyle uğraşıyor. Kardeşlerinin bakımını üstlenen ve 8. sınıftayken eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Akkavak, ikisi üniversite, ikisi lise, biri ortaokul öğrencisi 5 kardeşinin okuyarak gelecekte iyi bir meslek sahibi olmasını temenni ediyor. Akkavak, annesinin ölümü ve babasının cezaevine girmesiyle 6 kardeşiyle birlikte geçim sıkıntısına düştüklerini söyledi. Yaklaşık 4 yıldır kardeşlerine adeta "annelik" yaptığını belirten Akkavak, "Amcamın evinde oturuyoruz. Büyük sıkıntı çekiyoruz. Kardeşlerimin okuyabilmesi için onları motive ediyorum. Ancak maddi sıkıntılar yüzünden okullarını bırakmalarından korkuyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...