IŞİD'den Kobani itirafı

IŞİD'den Kobani itirafı

DÜNYA Haberleri

IŞİD, Kobani'den çekildiğini 6 gün sonra yazılı açıklama ile duyurdu.İşte o açıklama...

Kobani'nin IŞİD'den arındırılması sonrasında doğu, güney ve batı kesimlerinde işgal altındaki köylere yönelik kapsamlı operasyonlara aralıksız devam eden peşmerge ve ÖSO destekli YPG savaşçıları dün Tilhecip ve Buban köyleri ve çevresinde IŞİD'i sıkıştırdı. Önceki gün ise Siftek, Şikefte ve Dole köylerini IŞİD'den alan YPG güçleri çok sayıda zırhlı araç, ağır silah ve mühimmat ele geçirdi. Operasyonlar kapsamında IŞİD'den alınan 20'yi aşkın köy ve mezraya dönüşler de başladı. Bu arada hala IŞİD'in denetimi altında bulunan çok sayıda köyden ise kent merkezi ve YPG'lilerin denetimindeki alanlara yönelik zaman zaman uzun menzilli top, havan ve füzelerle saldırılar yapılıyor. IŞİD'in füzelerinden bazıları ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü. Koalisyon uçaklarının etkili bombalaması ve karadan YPG'nin kapsamlı saldırısı sonucu geçtiğimiz hafta Kobani'den çıkarılan IŞİD, 6 gün sonra "Kobani'den çekildik" diye açıklama yaptı.
Tehdit videosu
Örgüt, yayınladığı videoda, resmen kentten çekildiğini açıklarken, yeniden saldıracakları tehdidinde bulundu.
Bu arada Kobani'de çıkan çatışmada ölen ve IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 31 yaşındaki Aykut D.'nin cenazesi memleketi Sinop'un Türkeli ilçesinde toprağa verildi. İddiaya göre Almanya'da yaşayan Aykut D., IŞİD'e katıldı. Ardından Kobani'ye giderek IŞİD saflarında çatışmalara girdi.
nbsp;
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...