Avustralya Başbakanı Abbott: 'İstifa etmeyeceğim'

Avustralya Başbakanı Abbott: 'İstifa etmeyeceğim'

DÜNYA Haberleri

Avustralya Başkbakanı Tony Abbott, parti içindeki liderlik tartışmalarına rağmen istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Avustralya'da 2013'teki seçimi kazanarak iktidara gelen Başbakan Tony Abbott, parti içinde yaşanan liderlik tartışmalarına istifa etmeyi düşünmediğini söyleyerek cevap verdi.
Başbakan Abbott, Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada popülaritesinin düşmesi ve liderliğiyle ilgili eleştirilere rağmen istifa etmeyi düşünmediğini belirterek "2013'teki seçimi, Avustralyalılar kaosu reddettiği için kazandık. Ve halkı, yeniden kaos ortamına sürüklemeyeceğiz. Avustralyalılar, karbon vergisinin geri gelmesini, insan kaçakçılığının yeniden başlamasını, parti içi savaşları hak etmiyor. Bir seçime girdiğinizde kimin seçilip kimin gönderileceğine halk karar verir" dedi.
Liberal Parti ve Ulusal Parti'nin kurduğu koalisyon hükümetinde Abbott'un yerine isimleri öne çıkan Dışişleri Bakanı Julie Bishop ve İletişim Bakanı Malcolm Turnbull bir açıklama yaparak başbakana desteklerinin tam olduğunu belirtti. Parti içindeki önemli isimlerin desteğini alan Abbott, "Julie, benim arkadaşım, yardımcım, onun desteğini aldığıma inanıyorum ve ileride de desteğini görmek istiyorum" dedi.
Bütçe, eğitim, emeklilik ve aile ödemeleri gibi konularla ilgili fikir ayrılıkları, 7 Eylül 2013'te yapılan seçimin ardından Liberal Parti ve Ulusal Parti tarafından kurulan koalisyon hükümetinde liderlik tartışmalarına neden olmuştu. Koalisyon hükümetinin, Kasım 2014'te Victoria'da ve Ocak 2015'te Quennsland'te yapılan eyalet seçimlerinden yenilgiyle ayrılması da tartışmaları alevlendirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...