İsrail kana doymuyor! 2 Filistinli yaralandı

İsrail kana doymuyor! 2 Filistinli yaralandı

DÜNYA Haberleri

İsrail askerlerinin Batı Şeria düzenlediği operasyonlarda, 2 Filistinlinin yaralandığı ve 12 Filistinli'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinli gençler, Kalendiya Mülteci Kampı'na giren İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli attı. Askerler de Filistinlilere ses bombası, gerçek ve plastik mermilerle karşılık verdi. Olayda, 2 Filistinli gerçek mermilerin isabet etmesi sonucu ayaklarından yaralandı.

Öte yandan, İsrail radyosu, askerlerin Batı Şeria'da 12 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Görgü tanıkları da Gazze Şeridi'nin kuzeyinde tel örgülere yaklaşan Filistinli 4 gencin, sınırı geçmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındığını belirtti.

BATI ŞERİA'DA YIKIMLAR

Batı Şeria'daki Yahudi Yerleşim Dosyası sorumlusu Gassan Dagles, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin buldozerlerle Nablus kenti yakınındaki Kusra beldesine girdiğini söyledi.

Dagles, buldozerlerle bir su kuyusu, tarım aletlerini koymak için depo olarak kullanılan 2 oda ve çevresindeki bahçe duvarının yıkıldığını belirterek "Yıkım işlemi, C bölgesinde izinsiz inşa gerekçesiyle yapıldı" dedi.

İsrail ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında 13 Eylül 1993 tarihinde imzalanan Oslo Anlaşması'na göre A,B ve C olmak üzere 3 bölgeye ayrılan Batı Şeria'da İsrail işgalindeki C bölgesindeki Filistinlilerin evlerini ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle yıkıyor ve yeni bina inşasına izin vermiyor.

A Bölgesi Filistin Yönetimi'nin kontrolü altındayken, B Bölgesi İsrail ve kısmen Filistinlilerin kontrolünde bulunuyor. C Bölgesi ise tamamen İsrail tarafından kontrol ediliyor. İsrail Batı Şeria topraklarının neredeyse yüzde 40'ından fazlasını işgal altında tutuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...