Davutoğlu: İstiklal orduları gibi mücadele edeceğiz

Davutoğlu: İstiklal orduları gibi mücadele edeceğiz

Politika Haberleri

"2001'de demokrasi kokmuştu. Biz o günlerin Türkiyesini ıslah ettik. Tuzak kuranlara karşı İstiklal ordularının kararlılığını göstereceğiz"

Her hafta sonu partisinin il kongrelerine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü durakları Afyonkarahisar ve Denizli'ydi. Hava muhalefeti sebebiyle helikopter kalkmayınca Afyonkarahisar'dan Denizli'ye karayoluyla giden Davutoğlu, kongrelerde AK Parti iktidarında yapılan demokratik açılımları anlattı. Davutoğlu, özetle şunları söyledi: "Afyonda bir çay vardı; Kokarçay. Şehre kötü kokular yayıyordu. Islah edip onu akar çay kıldık. Türkiye de 2001'de AK Parti'yi kurduğumuzda Kokarçay gibiydi. Demokrasi kokmuştu. Milli irade yerle bir olmuştu. Hortumlanan bankalar etrafa necaset saçıyordu. Bir IMF memuru geliyordu, Bakanlar Kurulu hizaya girip o memurun talimatlarıyla karar çıkarıyordu. Kriz olunca Amerika'dan bakanlar geliyordu. nbsp;
KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun halini hatırlarsınız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdürlük yaptığı dönemde her yer kokuyordu. Akan bir tek şey vardı, o da yolsuzluk kanalları... Esnaf, Başbakan'ın önüne yazarkasa atıyordu. Kokarçay'ın akar çaya dönmesi gibi biz o günlerin Türkiye'sini ıslah ettik, milli iradeyi egemen kıldık. Allah, bu devlete ve millete zeval vermesin. Tuzak kuranlara karşı İstiklal orduları ne kadar kararlı durmuşsa AK Parti ve onun neferleri aynı kararlılığı gösterecektir. Biz buradayken, nefes alırken bu milleti bölmeyi, ülkeyi küçültmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Biz, cihan devleti olmaya yürüyoruz. nbsp;

KİMSE CUMHURİYETÇİLİK DERSİ VEREMEZ

Rüzgar ne yandan eserse essin, biz surda gedik açtık. Allah'ın izniyle bu gedikten fethe doğru yürüyoruz. Bu ülkede herkes Selçuklu torunudur, Osmanlı evladıdır, Cumhuriyet çocuğudur. Bunları birbirinden kimse ayıramayacak. Bizim olduğumuz yerde kimse bize Cumhuriyetçilik dersi veremez. Kimse Osmanlıya hakaret edemez. Herkes çift kartal başlı Selçuklu'ya selam durur. Paralel çete, 30 Mart seçimlerinde Doğu'da HDP'ye, Batı'da CHP'ye oy istedi. Ama biz 'Paralel'e karşı milletle omuz omuzayız. Tek tek geldikleri zaman zaferin tadı olmaz, hep beraber gelsinler ki zaferin tadı büyük olsun.
Nuri Elibol nbsp;
AFYONKARAHİSAR/DENİZLİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...