Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Husiler gösterileri yasaklayıp, 1 gazeteciyi alıkoydu!

/ Kaynak: AA
Husiler gösterileri yasaklayıp, 1 gazeteciyi alıkoydu!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de silahlı Husi militanları, başkent Sana'da karşıt görüşlü grupların gösteri yapmasını engelledi.

Militanlar, Sana Üniversitesi'nde toplanarak ''Değişim Meydanı'nda'' gösteri düzenlemek isteyen grup ile Yemen Devrim Gençliği mensuplarına müdahale ederek, gösteri düzenlenmesine izin vermedi.
Müdahalenin ardından göstericiler, dağılmak zorunda kaldı.
HUSİLER FOTO MUHABİRİNİ ALIKOYDU
Öte yandan görgü tanıkları, silahlı Husi militanlarının, göstericilere müdahalesi sırasında görüntü almaya çalışan bir fotomuhabirini alıkoyduğunu belirtti.
Militanların, ''yabancı basın kuruluşu'' için çalıştığı tahmin edilen Yemenli gazeteciyi askeri araçla bilinmeyen bir yere götürdüğü ifade edildi.
3 GÜN SÜRE VERDİLER
Başkent Sana'da cuma günü başlayan ve Husi taraftarı kabileler, bazı üst rütbeli askerler ve bir çok siyasinin katıldığı konferansın bugünkü son oturumunda, ''kapanış kararları ve eylem planı'' açıklandı.
"Polis ve askeri yapılanmaların revize edilmesi, anayasanın yeniden yazılması, El-Kaide gibi terör örgütleriyle mücadele, Yemen siyasetine batı ülkelerinin müdahalesinin engellenmesi, 'Ayrılık talep eden' Güney Hareketinin sorunlarının dinlenmesi, ülkedeki tüm etnik gruplara ve halka eşit haklar tanınması, acil ekonomik ve iktisadi eylem planı oluşturulup yaşanan dar boğazın sona erdirilmesi için harekete geçilmesi ile uluslararası siyasi aktörlerin Yemen halkının ülke siyasetine yön verme hakkına saygı göstermesi" gibi taleplerin yer aldığı "eylem planı"nda, ülkedeki tüm siyasi parti ve gruplara, "siyasi krizin giderilmesine yardımcı olacak çözüm önerilerini sunmak için 3 günlük mühlet verildiği, aksi halde Husi hareketinin inisiyatif alacağı" ifade edildi.
''Husi deklarasyonu'' olarak nitelendirilen söz konusu kararlar, bazı çevrelerce, ''gözdağı'' olarak yorumlandı.
Yemen'de, Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.
Bu süreçte Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet 22 Ocak'ta, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Hadi'nin sunduğu istifa reddedilmişti. Bölgede yaşanan olayların ardından siyasi tarafların, ülkedeki krize çözüm bulmak için başlattığı görüşmelerden henüz bir sonuç alınamamıştı.
Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısı üzerine cuma günü başkent Sana'da, "Geniş Katılımlı Ulusal Konferans" toplantıları başlatılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...