Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'den Mısır'a tutuklu gazeteci tepkisi

/ Kaynak: AA
İngiltere'den Mısır'a tutuklu gazeteci tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: 'Halen tutuklu bulunan diğer iki gazeteci Muhammed Fahmi ve Baher Muhammed için endişelerim devam ediyor'

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, El Cezire'nin Mısır'da bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Avustralyalı muhabiri Peter Greste'nin ülkesine iade edilmesi kararını memnuniyetle karşılarken, Mısır'da tutukluluğu devam eden diğer gazetecilerin ve siyasi tutukluların serbest bırakılması için Mısır hükümetini "gereğini yapmaya" çağırdı.
Greste'nin Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin onayıyla ülkeden sınır dışı edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Hammond, diğer gazetecilerin haklarındaki suçlamaların da gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Mısırlı yetkililerin Greste'nin serbest bırakılmasına ilişkin kararını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Hammond, "Ancak halen tutuklu bulunan diğer iki gazeteci Muhammed Fahmi ve Baher Muhammed için endişelerim devam ediyor. Ayrıca gıyabında mahkumiyet kararı alınan İngiliz vatandaşları Dominic Kane ve Sue Turton da dahil, Mısır'da tutuklu diğer gazeteciler hakkındaki suçlamalar hala devam ediyor. Mısırlı yetkililere, bu suçlamaları tekrar gözden geçirmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.
Mısır'da istikrar ve refahın, açık ve kapsayıcı siyaset ile Mısır anayasasında yer alan haklara saygı duyulmasına bağlı olduğuna inandığını vurgulayan İngiliz bakan, "Mısır hükümetine diğer gazetecilerle siyasi tutukluların serbest bırakılması ve sivil toplum üzerindeki kısıtlamaların gevşetilmesi için gereğini yapma çağrısında bulunuyorum" ifadesini kullandı.
Mısır'da Aralık 2013'te gözaltına alınan Greste, Fahmi ve Muhammed'e, Haziran 2014'te "Müslüman Kardeşler Teşkilatı lehine yanıltıcı haber yaptıkları" gerekçesiyle 7-10 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmişti. Mısır'da cumhurbaşkanının, "yargılanan yabancıların, nihai karar öncesinde ülkelerine teslim edilmesi" yetkisi bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...