Irak'ta toplu mezar bulundu!

Irak'ta toplu mezar bulundu!

DÜNYA Haberleri

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde 30'dan fazla kişinin cesedinin gömülü olduğu toplu mezar bulunduğu bildirildi.

AA muhabirine konuşan İnsan Hakları aktivisti Lokman Mirzo, "Yezidi milisler, Sincar'a 63 kilometre uzaklıktaki Senuni nahiyesine bağlı Hansur bölgesinde Yezidi sivillere ait toplu bir mezar buldu" dedi.
Toplu mezara, Sincar Dağı'nın etekleri yakınında bir tavuk çiftliğinde rastlandığını belirten Mirzo, kazılan hendekte kadın ve çocuklara ait iskelet parçalarının da bulunduğu 30'dan fazla kişinin cesedinin olduğunu ifade etti.
Mirzo, Peşmerge güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığını kaydetti.
Terör örgütü IŞİD, 3 Ağustos'ta düzenlediği saldırılarla Musul'un batısında yer alan Kürtlerin "Şengal" olarak adlandırdığı Sincar ilçesini ele geçirmişti. Örgüt, esir aldığı Yezidileri Müslüman olmaya zorladığı görüntüleri kamuoyuyla paylaşmış, Peşmergenin çekilmek zorunda kaldığı bölgeden on binlerce insan kaçarak Duhok ve Erbil'e sığınmıştı. Köylüler ve aracı olmayan çoğu kişi dağlara kaçarak canını kurtarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...