Edirne Belediye Başkanı: Nehir debileri ani yükselişe geçti

/ Kaynak: AA
Edirne Belediye Başkanı: Nehir debileri ani yükselişe geçti

YAŞAM Haberleri  / AA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'deki nehir debilerinin beklenenden çok daha ani yükseldiğini söyledi. Bazı mahalleler boşaltılacak...

Nehir seviyelerinin yükselmesi üzerine bazı mahalleler boşaltılacak. Gürkan, debisi yükseldiği için taşan Tunca Nehri çevresinde incelemelerde bulundu. Gürkan, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece, nehirlerde ciddi bir su yükselmesi ve tehdidi olduğunu söylediklerini anımsattı. Arda Nehri'nin debisinin 1573 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nin debisinin ise ise 1200'ler seviyesinde olduğunu belirten Gürkan, şöyle konuştu: nbsp;"Nehir debileri, umulandan ve beklenenden daha çok ani bir yükselişe geçti ve bunun artacağında endişe ediyoruz. DSİ yetkilileri de bununla ilgili uyarıda bulunuyorlar. Vali Bey ile birazdan kriz masasını toplayacağız. Büyük ihtimalle Karaağaç Semtimizin Arda Nehri'ne en yakın noktasındaki Göl Mahallesi'ni boşaltma kararı vereceğiz. Çünkü bu tür durumlarda mal güvenliği öncesi can güvenliğini sağlamamız gerekiyor." nbsp;
Edirne Belediye Başkanı: Nehir debileri ani yükselişe geçti
Gürkan, şu anda Karaağaç yolunda su birikmeye başladığını, nehrin geçtiği Söğütlük olarak bilinen noktada her aşırı yağıştan sonra taşkın oluştuğunu ifade etti. Devlet Su İşleri ve belediye ekiplerinin yola balans malzemeleri atacağını dile getiren Gürkan, şöyle devam etti:

Edirne Belediye Başkanı: Nehir debileri ani yükselişe geçti
"Arda Nehri Yunanistan'dan geliyor. Nehrin debisi şu an itibariyle 1570 metreküpe yükselmiş. Dün akşam 22.00'den bu yana neredeyse bin metreküp yükselmiş. Keza Bulgaristan'dan gelen Meriç Nehri de aynı durumda. Dünden bu yana vatandaşlarımızı uyardık. Tahliye için biz de onlara yardımcı olduk. Bu çalışmalar bugün de devam edecek. Yetkililerin artık bunu görmesi gerekiyor. Geçici çözümler işe yaramıyor. Burada hükümetin de acil durum yönetimini uygulayarak bir an önce buna kalıcı bir çözüm bulması lazım."
Gürkan, taşkın devam ettiği için hasar tespit çalışması yapamadıklarını ancak taşkından etkilenen ekili arazilerin büyük çoğunluğunun kullanılamaz hale geldiğini vurguladı. Daha önceki taşkında da vatandaşların zarara uğradığını hatırlatan Gürkan, şunları kaydetti:
"Devletin, Afet Yönetmeliği'ne göre, suların çekilmesiyle hasar tespiti yaparak vatandaşların, çiftçilerin zararının karşılanması konusunda bir çalışma başlatmasını bekleyeceğiz. Meriç'in Tunca Nehri'nin önünü engellemesi nedeniyle Saray içi olarak bilinen ve Kırkpınar güreş alanının bulunduğu alanında sular geri teperek bir tehdit oluşturuyor. Yeniimaret ve Yıldırım mahallelerinde bir baskı söz konusu ancak orada büyük bir tehdit beklemiyoruz. Karaağaç bölgemiz ciddi bir tehdit altında. Orada gerekli tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz."
Edirne Belediye Başkanı: Nehir debileri ani yükselişe geçti
Bu arada, Meriç Nehri sularının Lozan Caddesi üzerinden yoğun şekilde akması nedeniyle askeri araçlarla taşıma geçici süreyle durdu. nbsp;
Taşımanın zırhlı araçlarla yapılıp yapılmayacağına karar verilmesi bekleniyor.
Ayrıca, Karaağaç Mahallesi'ndeki askeri cephaneliğin de güvenli bir başka alana taşındığı öğrenildi. nbsp;
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...