Filipinler'de çatışma: 2 ölü

/ Kaynak: AA
Filipinler'de çatışma: 2 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Sulu bölgesinde ordu birlikleri ile El Kaide bağlantılı terör örgütü Ebu Seyyaf arasında çatışma çıktı, 1'i asker 2 kişi hayatını kaybetti.

Filipinler'in güneyindeki Sulu bölgesinde ordu birlikleri ile El Kaide bağlantılı terör örgütü Ebu Seyyaf arasında çıkan çatışmada biri asker 2 kişinin öldüğü bildirildi.
Filipinler Ordusu Batı Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Maria Rowena Muyuela, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü askerleri taşıyan araçlara yaklaşık 60 Ebu Seyyaf militanının ateş açması sonucu çıkan çatışmada bir askerin hayatını kaybettiğini ve dört askerin yaralandığını söyledi. Muyuela, yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu belirtti.
Muyuela, çatışma da bir militanın da öldürüldüğünü söyledi.
Bölgede Ebu Seyyaf örgütüne karşı operasyon başlatıldığı bildirildi.
Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf örgütü, Filipinler'in güneyindeki örgütlerin en tehlikelisi olarak biliniyor. Örgüt, ülkenin güneyindeki Mindanao ve Sulu bölgelerinde "bağımsız bir İslam devleti" kurulmasını amaçlıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...