Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte 3 kardeşe mezar olan bina

/ Kaynak: İHA
İşte 3 kardeşe mezar olan bina

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gaziantep'te soba zehirlenmesi nedeniyle 3 çocuğun hayatını kaybettiği mahallede sessizlik hüküm sürerken, mahalleli olay anını İHA'ya anlattı.

Gaziantep'in Onat Kutlar Mahallesi 14. cadde üzerindeki iki katlı inşaatın bodrum katında soba zehirlenmesi nedeniyle 3 çocuğun hayatını kaybetmesinden sonra mahallede sessiz bir bekleyiş hakim. Evlerinin inşaat çalışması devam ettiği için bodrumda yaşayan ailenin gece sobaya attıkları kömür nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği olayla ilgili mahalle sakinleri yaşadıklarını İHA'ya anlattı. Aynı mahallede oturan ve ailenin komşuları olan Seyit Ahmet Çiftçi olay anını şöyle anlattı:


"Sabah saat 08.30'da balkonda kahvaltı yapıyorduk. Çocukların babaları Ankara'da çalışıyor. Hanımını aramış telefona cevap vermemiş. Komşularını aramış sonra. Komşularına demiş gir bir bak ne durumdalar diye. Komşuları Ali geldi kapıyı çaldı, bunlar evde mi değil mi diye. Benim oğlum da aşağıya indi. Kapıyı çaldılar ama kapıyı açan olmadı. Kapıyı açmayınca, kapıyı sökmeye çalıştılar. Kapıyı söktüler ve içeri girdiler, içeride de bodrum katının kapısı da demirdi. Onu da söktüler. Bu sefer o açılmıyor. Bunlar yukarı çıktılar daha sonra. Merdiven saçını söküp aşağıya indiler. Baktılar ki dördü de soba zehirlenmesinden yatıyorlar. Ondan sonra ambulans çağırdık, 3 çocuk da evden ölmüş şekilde çıkardılar. Artık ne zaman ölmüşler onu bilmiyoruz. Anneleri canlıydı, onu da ambulansla hastaneye yetiştirdik."


Ailenin bir diğer komşusu Mehmet Çiftçi ise, "Sabah saat 08.30'da babaları komşunu aramış. Benim telefonuma cevap vermiyorlar demiş. Kapıyı çalmışlar, açan olmamış. Kapıyı kırmışlar ve daha sonra üst taraftan içeriye girmişler. Bakmışlar sobanın yanında boş bir kova var. Kovanın içinde kömür var. Bakmışlar ki dördü de yataktadır. Hanımı da kusmuş. Daha sonra ambulans çağırdık hastaneye götürdük" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...