Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ocak ayında zam şampiyonu yeşil soğan

/ Kaynak: İHA
Ocak ayında zam şampiyonu yeşil soğan

Ekonomi Haberleri  / İHA

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2015 Ocak ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. Buna göre, yeşil soğan Ocak ayı zam şampiyonu oldu.

İTO, piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Ocak ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. 2015 Ocak ayında İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 99'unun perakende fiyatı artarken, 71 ürünün fiyatı düştü, 72 ürünün fiyatı ise değişmedi. Mevsimsel nedenlerden dolayı ürün arzında azalma yaşanan yeşil soğan, yüzde 61,62 oran ile Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün oldu. Fiyatı en çok artan ikinci ürün yüzde 49,32 ile kabak olurken, onu yüzde 40,46 ile kıvırcık salata izledi. Giyim Harcamaları, Kadın giyimi grubunda yer alan Tayyör yüzde 30,28 oran ile 2015 Ocak ayında fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu. Bunu aynı gruptan yüzde 30,05 düşüşle manto ve yüzde 29,65 düşüşle etek izledi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...