Öfkesi geçen Ürdün, İsrail elçisini geri yolluyor!

Öfkesi geçen Ürdün, İsrail elçisini geri yolluyor!

DÜNYA Haberleri

Ürdün Enformasyon Bakanı Mumani: 'Büyükelçi Velid Ubeydat, bu akşam Tel Aviv'deki görevine geri dönüyor'

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle 3 ay önce istişare amaçlı çağrılan Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Velid Ubeydat'ın görevine geri döneceği bildirildi.
Ürdün Enformasyon Bakanı Muhammed el-Mumani, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Büyükelçi Velid Ubeydat, bu akşam Tel Aviv'deki görevine geri dönüyor" dedi.
Mescid-i Aksa'da son günlerde olumlu gelişmelerin yaşandığını savunan ve Aksa'da cuma namazı kılanların sayısının 65 bine ulaştığını aktaran Mumani, "Bu, son 10 yıl içerisinde görülmemiş bir rakam. Ürdün'ün, 'Aksa'daki mevcut duruma saygı mesajı', genelde dünyaya özelde ise İsrail'e ulaşmış oldu" değerlendirmesinde bulundu.
Mumani, Suriye'nin Rakka kentinde 24 Aralık'ta terör örgütü IŞİD tarafından alıkonulan pilot Muaz Safi el-Kesasibe konusunda da Ürdün hükümeti için pilotun hayatının öncelikli olduğunu belirterek, tüm yetkililerle bu konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.
Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle 5 Kasım'da istişare amacıyla ülkesine çağrılmıştı.
Ürdün, 1924 yılından itibaren Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hristiyanlara ait mabetlerin "Yönetimi ve muhafızlığı" görevini yürütüyor. Bu çerçevede Mescid-i Aksa'nın imamı, Ürdün Vakıflar Bakanlığı tarafından atanıyor.

MESCİD-İ AKSA BASKINI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...