Almanya Ukrayna kararını verdi

/ Kaynak: AA
Almanya Ukrayna kararını verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin Ukrayna'ya silah yardımı yapmayacağını söyledi.

Günübirlik ziyaret için Macaristan'da bulunan Merkel, mevkidaşı Viktor Orban ile parlamentoda görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna kriziyle ilgili yaptığı değerlendirmede, silahlı çözüme inanmadığını belirterek "Bu krizin barışçı yollardan çözülmesi için her yolu deneyeceğiz. Bir an önce ateşkes ilan edilmeli. Almanya, Ukrayna'ya silah yardımında bulunmayacak'' dedi.
Merkel, Almanya ve Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin hızla geliştiğini ifade ederek Macaristan'ın ekonomik olarak gelişmesinin kendilerini mutlu ettiğini ve bunda Almanların da katkısının bulunmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Macaristan Başbakanı Orban da Ukrayna ve Rusya arasındaki problemin bir an önce çözülmesinin Macaristan için çok önemli olduğuna işaret ederek ''Bu konuyu mevkidaşımla görüştük. Biz Macarlar barış taraftarıyız. Ukrayna bizim komşumuz, Macaristan'a gaz Ukrayna üzerinden geliyor ve Ukrayna'da 200 bin Macar yaşıyor. Bu problemin çözümü için her türlü çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...