Merkez'de kritik gün!

Merkez'de kritik gün!

Ekonomi Haberleri

Faiz tartışmalarının odağındaki Merkez Bankası, bugün açıklanacak enflasyon verilerini değerlendirerek 4 Şubat için toplantı kararı alacak.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugün nbsp;açıklanacak enflasyon verisine bağlı olarak ara toplantı yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi. nbsp;MB Başkanı Başçı'dan yeni açıklama geldi. Budapeşte'de konuşan Başçı, bugün açıklanacak enflasyon verisine bağlı olarak ara toplantı yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi. Bunun için bugün bankanın kapalı bir toplantı yapacağını belirten Başçı, "TÜFE verisi sonrası ara toplantı yapılıp yapılmamasına karar verilecek" dedi. Başçı geçen hafta, "Ocak enflasyonu 1 puandan fazla düşerse ve çekirdek iyi giderse 4 Şubat'ta dahi bu parametreleri değerlendirebiliriz" açıklamasını yapmıştı. Açıklama sonrası kur 2,34'ten 2,45'e kadar yaklaşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Başçı dün yaptığı açıklamada ise merkez bankaları açısından büyümeyi desteklemenin en iyi yolunun fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirtti. Başçı, beşeri sermaye, istihdam piyasası, teknoloji, yenilikçilik ve fiziki altyapı alanlarında yapılacak reformların Türkiye'nin büyüme potansiyelini daha da artıracağını aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...