Yüzde 70'i sivil olan bir vakıf kurulacak

Yüzde 70'i sivil olan bir vakıf kurulacak

GÜNDEM Haberleri

Arınç, "Şirket olarak kurulmuşsa onlara Türkiye'den el koymak mümkün değildir. Devirde gönüllülük esas alınmalı" dedi.

Bakanlar Kurulu dün toplandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu, sorularını cevaplandırdı. Arınç özetle şunları söyledi:
('Paralel Yapı'nın okulları): Şirket olarak kurulmuşsa onlara Türkiye'den el koymak mümkün değildir. Devirde gönüllülük esas alınmalı. Kuracağımız sistem mutlaka vakıf olacaktır, ismini de tespit ettik. Kamu desteğinde ama sivil bir yapılanma olacak. Yüzde 70 sivil, yüzde 30 kamu desteğiyle olabilir. Bütün bu yaptığımız çalışmaları misyonerlik değil, eğitim diplomasisi olarak değerlendirmek gerekir.
(Başkanlık sistemi): Bakanlar Kurulu'nda bu konu enine boyuna tartışılmış, hükümet politikası haline getirilmiş değildir. Bu konuda aciliyet de görmüyoruz. Parti açısından ihtiyaç olabilir. 2015 seçimlerine giderken Başkanlık konusundaki düşüncelerimizin açıklanması bir ihtiyaç haline gelebilir ama bugün için erken görüyorum.
(Çipras'ın 'Barbaros gemisi' sözleri): Yunanistan Başbakanı'nın Rum Kesimi'ne yaptığı ilk ziyarette bu tür konuşmaların yapılmasını doğal karşılamak lazım.
"GÜLEN ÖLDÜ" ŞAŞKINLIĞI
Bir kadın gazeteci, Arınç'a, "Fethullah Gülen 2013 Eylül'ünde ölmüş. 'Cemaat dağılmasın diye' bu saklanıyormuş. Gazetelerde haber olmaya da başladı. Siz bir duyum aldınız mı" diye sordu. Salonda şok etkisine yol açan soruya Arınç şu karşılığı verdi: Çok şaşırttınız beni. 'Herhalde belli bir amaçla bunu soruyorsunuz' diye düşünecektim. İlk defa sizden duyuyorum. Ciddisiniz değil mi? Ben böyle bir gazeteyi (Egenin Sesi) ilk defa duydum. Kızım sen nasıl geldin buraya. Bu hanımefendi beni perişan etti. Aman Yarabbi. Allah'ım aklımızı koru.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...