CHP beyin fırtınası yaptı

CHP beyin fırtınası yaptı

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla hafta sonu Kuşadası'nda akademisyenlerle seçim ve seçmen davranışı konusunda 5 saat süren bir beyin fırtınası yaptı.

CHP Lideri, seçimler öncesinde Türkiye'deki kutuplaşmaya dikkat çekerek akademisyenlere, "Türkiye'de hızlı bir gettolaşma var. Bu çok tehlikeli. Öyle ki medya bile gettolaştı. AK Parti seçmeni kendi kanalları dışında başka kanalı izlemiyor. Kendi gazeteleri dışındaki gazeteleri okumuyor. AK Parti, tabanı parti yetkililerinin her söylediğini doğru kabul ediyor. Bu çemberi kırmamız gerekiyor. AK Parti gettosundan, yani seçmeninden nasıl oy alabiliriz?" diye sordu.
'CEPHE' SAVUNMASI
Toplantıda 'başkanlık sistemi' de tartışıldı. CHP kurmayları, "Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti için oy isterse, yanıt vermek mi doğru olur, vermemek mi?" sorusunu yöneltince, akademisyenler, "Millet sizden cevap vermenizi bekler. Hiç yanıt vermemek olmaz" dedi. Bazı akademisyenler ise başkanlık sisteminin sakıncaları konusunda parlamenter sistemi savunan bütün partilerin içinde yer alacağı bir cephe oluşturulmasına CHP'nin öncülük etmesi önerisini dile getirdi.

Kaynak : Habertürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...